Kompanija „AMD” vis dar nuostolinga  (8)

Amerikiečių kompanija „AMD“, kuri pernai metų antrą pusmetį tikėjosi gauti pelno, tačiau vis dar jaučia rimtas finansines problemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis šių metų ketvirtis kompanijai buvo taip pat nesėkmingas. Nuo sausio iki kovo mėnesio šis procesorių gamintojas gavo 1,18 mlrd. dolerių pajamas ir tai yra 21 procentu mažiau, nei pirmą pernai metų ketvirtį, kai pajamos siekė 1,49 mlrd. dolerių.

Per pirmąjį ketvirtį grynieji „AMD“ nuostoliai padidėjo nuo 351 mln. (2008 metais) iki 416 mln. (šiais metais) dolerių (66 centai už vieną akciją). Tačiau 2008 metų paskutinįjį ketvirtį „AMD“ nuostoliai buvo dar įspūdingesni - 1,4 milijardo arba 2,34 doleriai už akciją.

„AMD“ jaučia paklausos mažėjima ir mikroprocesoriams, ir kitiems jų produktams. „AMD“ centrinių procesorių specializacijos skyriaus ketvirčio įplaukos per metus sumažėjo 21 procentu ir sudarė 938 milijonus dolerių. Neseniai įvykdžiusi reorganizaciją, kompanija „AMD“ tikisi pagerinti finansinę padėtį, o mikroprocesorių gamyba pradėjo veikti naujos kompanijos „GlobalFoundries“ vardu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: