Komsomolske prie Amūro sudužo moderniausias Rusijos naikintuvas „Su-35“  (17)

Sekmadienį per bandomąjį skrydį sudužo moderniausio rusiško naikintuvo „Su-35-4“ prototipas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią žinią remdamasis neįvardintais šaltiniais pranešė laikraštis „Vzgliad“. Laikraščio teigimu, sekmadienį apie 11 val. vietos laiku naujausios modifikacijos naikintuvo „Su-35“ prototipas įsibėgėdamas susidūrė su kažkokia kliūtimi ant gamyklos pakilimo tako Komsomolske prie Amūro, sudužo ir visiškai sudegė. Pilotas bandytojas Jevgenijus Frolovas nenukentėjo – jam pavyko katapultuotis. Aukų nėra.

Su kokia konkrečiai kliūtimi susidūrė lėktuvas, nepranešama. Naikintuvą gaminančios kompanijos „Suchoi“ atstovai jokių komentarų nepateikė.

Sudužęs lėktuvas – vienas iš keturių pagamintų iki šio laiko. Jis buvo pažymėtas serijiniu numeriu „03“.

Pirmieji sėkmingi naujos kartos „Su-35“ naikintuvo bandymai įvyko praėjusių metų pradžioje. Manoma, kad šiais naikintuvais ateityje bus apginkluotos Rusijos karinės oro pajėgos. Taip pat planuojama šiuos naikintuvus tiekti į Pietryčių Azijos, Afrikos, Artimųjų Rytų ir Pietų Amerikos šalis.

Priminsime, jog „Su-35“ yra ketvirtosios kartos naikintuvas, o pati Rusija vis dar neturi pilnai paruošto penktosios kartos naikintuvo. Tiesa, tokio naikintuvo prototipas jau egzistuoja, tačiau Rusijos karinės pajėgos jo neskuba įtraukti į savo oro technikos gretas ir lėktuvas vis dar klasifikuojamas kaip eksperimentinis. Visgi, penktosios kartos naikintuvai irgi nėra apsaugoti nuo katastrofų - neseniai mes rašėme, jog Kalifornijoje sudužo moderniausias JAV naikintuvas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)