Namų robotai žengia į Lietuvos rinką (Video)  (19)

Šį pavasarį Lietuvos rinkai pristatyta naujiena – namų robotai, kurie gali pakeisti žmones kasdienėje namų ruošoje. Žinoma, kol kas tai ne Japonijoje kuriami humanoidai, tačiau pirmieji žingsniai jau žengti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specializuota elektroninė parduotuvė www.robo.lt šiuo metu lietuviams siūlo dviejų tipų robotus: robotus-siurblius ir robotus-žoliapjoves. Nuo įprastinių elektroninių prietaisų robotai išsiskiria savarankiškumu. Robotai, skirtingai nei dulkių siurblys arba žoliapjovė, užprogramuoti dirba savarankiškai, sugeba patys planuoti darbą, jo apimtis, o žmogus tuo metu nedalyvauja darbo procese.

„Šiuo metu Lietuvos rinkai siūlome tik dviejų tipų robotus, tačiau artimiausiu metu planuojame plėsti asortimentą. Manome, kad įsibėgėjus XXI amžiui robotai taps pagrindiniais žmonių pagalbininkais buityje. Lietuviai šiuo metu labiausiai domisi robotais- siurbliais, kurių kainos siekia vos nuo 1 250 Lt“, – sakė projekto Robo.lt vadovas Paulius Dubickas.

Robotai-siurbliai sugeba išvalyti iki 80 kv. m ploto dydžio patalpas vienu įkrovimu: butą, namą, biuro patalpas. Robotai turi integruotą „valymo grafiką“, dėl kurio robotas pats pradeda siurbimo darbus nustatytu laiku ir pasirinktomis dienomis. Baigęs darbus, grįžta į krovimosi bazę iki kito užprogramuoto valymo. Jeigu robotas nespėja išvalyti patalpos, pasikrovęs keletą valandų, jis tęsia darbą nuo tos vietos, kurioje anąkart baigė valymo darbus. Siurblys ir šepetėliai padeda šiam robotui susiurbti dulkes, smulkias šiukšles, gyvūnų plaukus ir kitus nešvarumus.

Robotai-žoliapjovės veikia panašiu principu kaip ir robotai-siurbliai. Vienas iš šiuo metu Robo.lt siūlomas „Husqvarna Automower Solar Hybrid“ modelis turi papildomą funkciją – gali naudoti saulės energiją ir yra „draugiškas aplinkai“ bei ekonomiškas. Robotų privalumas prieš žoliapjovę – jie yra savarankiški ir dirba labai tyliai, todėl neblaško aplnkinių dėmesio. Taip pat robotuose įmontuotos apsaugos nuo vagių sistemos.

„Daugeliui žmonių, kuriems robotai vis dar atrodo mistika, mes siūlome nemokamą pasirinkto roboto prezentaciją jų pačių namuose ar biuruose, kurios metu žmonės gali patys pamatyti, kokiu principu dirba robotas, bei įsitikinti jo darbo kokybe. Tie, kurie užsiregistravo mūsų tinklalapyje ir užsisakė roboto darbo prezentaciją savo namuose, liko labai patenkinti rezultatu“, – teigė projekto Robo.lt vadovas Paulius Dubickas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (19)