Prasidėjo „Rapidshare“ vartotojų persekiojimai  (19)

Prasidėjo vartotojų, talpinančių autorines teises pažeidžiančią medžiagą į visuotinai žinomo failų apsikeitimo serviso „Rapidshare“ serverius, persekiojimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsakydama į autorinių teisių savininkų užklausas, „Rapidshare“ administracija pradėjo teikti vartotojų, talpinančių įstatymus pažeidžiančią medžiagą, IP adresus. Užfiksuotas mažiausiai vienas atvejis, kai šie duomenys buvo panaudoti „Rapidshare“ vartotojo identifikavimui, o vėliau jo name buvo atlikta krata. Kalba eina apie vartotoją, patalpinusį serviso serveriuose grupės „Metallica“ albumo „Death Magnetic“ albumo kopiją dieną prieš jo oficialų pasirodymą.

„Rapidshare“ paprastai neskelbia konfidencialios informacijos apie savo vartotojus. Bet autorinių teisių savininkai pradėjo spausti kompaniją, remiantis Vokietijos įstatymais.

Kol kas neaišku kokia bausmė laukia „Rapidshare“ vartotojo, apkaltinto piratavimu. Neatmetama, kad šis atvejis taps parodomuoju, ir platinančių nelegalią medžiagą populiaraus serviso vartotojų persekiojimas taps įprastu reikalu.

Jei taip atsitiktų, „Rapidshare“ verslui ateitų galas, nes reklama sudaro didelę serviso pelno dalį. Be to, būtų prarasta dauguma vartotojų, kurie dažniausiai tik ir užsiima nelegalios medžiagos platinimu. „Rapidshare“ savininkų gali laukti ir „The Pirate Bay“ savininkų likimas, tik bausmė turėtų būti žymiai griežtesnė, nes skirtingai nuo „The Pirate Bay“, „Rapidshare“ saugo failus savo serveriuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)

Susijusios žymos: