Rekordinė Europos Komisijos bauda „Intel“ korporacijai  (15)

Europos Komisija pripažino JAV bendrovę „Intel“ kalta pažeidus ES antimonopolinius įstatymus ir skyrė jai 1,06 mlrd. eurų (apie 3,6 mlrd. litų) baudą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimas buvo pradėtas 2000 m., kai „Intel“ konkurentai „Advanced Micro Devices” (AMD) pateikė skundą. AMD įtarė, kad „Intel“ sumokėjo kompiuterių gamintojams, kad šie nenaudotų AMD gamintų grandynų.

ES institucijos nustatė, kad „Intel“ tikrai buvo kalta blokuodama savo konkurentės bendrovės AMD bandymus įsitvirtinti Europos Sąjungos rinkoje. Pripažinta, kad „Intel“ teikė dideles nuolaidas kompiuterių gamintojams, naudojusiems jos gaminius. EK taip pat patvirtino „Intel“ kaltę dėl kompiuterinės technikos pardavėjų papirkinėjimo, kad šie neužsakinėtų kompiuterių su AMD procesoriais.

„Intel“ taip pat įpareigota atsisakyti anksčiau ES rinkoje naudotos pardavimų strategijos – Europos Komisijos manymu ji prieštarauja konkurenciją reglamentuojantiems įstatymams.

„Intel“ atstovai pareiškė, kad EK sprendimas yra neteisingas, ir bendrovė ruošiasi jį užprotestuoti. Pasak „Intel“, Europos Komisija, vykdydama šį tyrimą, neatsižvelgė į tuometines rinkos realijas, sakoma pranešime.

Tai kol kas didžiausia ES skirta bauda įmonei - ji pranoksta net ir 2004 m. „Microsoft“ už piktnaudžiavimą dominuojančia padėtimi rinkoje skirtą 497 mln. eurų (apie 1,7 mlrd. litų) baudą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: