„Samsung“ mobiliajame telefone panaudojo elektroninį popierių (Video)  (6)

Kompanija „Samsung“ sukūrė mobilųjį telefoną „Alias 2“, kurio sensorinė klaviatūra pagaminta iš elektroninio popieriaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Samsung Alias 2“ atsidaro ir vertikaliai ir horizontaliai. Pirmu atveju yra galimybė naudotis klasikine telefono skaičių klaviatūra, antruoju – klavišų vaizdas pasikeičia ir virsta horizontalia qwerty klaviatūra.

„Samsung Alias 2“ ekrano įstrižainė lygi 2,6 colių. Iš pradžių telefoną bus galima įsigyti tik Šiaurės Amerikoje. Kartu su operatoriaus sutartimi jo kaina bus apie 80 JAV dolerių.

Elektroninis popierius naudojamas elektroninių knygų skaitymo įrenginių ekranų gamyboje. Jo pagrindinis privalumas prieš skystųjų kristalų ekranus – storis, beveik identiškas įprastam popieriaus lapui, lankstumas ir geras ryškumas. Pastarasis faktorius leidžia dirbti su elektroniniu popieriumi net ryškioje šviesoje.

Be to, elektroninis popierius naudoja energiją tik naujos informacijos atsiradimo ekrane metu, bet pagal vaizdo atsinaujinimo greitį jį žymiai lenkia skystųjų kristalų ekranai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)