„Siemens“ įrengs pirmąjį vėjo jėgainių parką Baltijos jūroje  (4)

Kompanija „Siemens“ ir Vokietijos energijos gamintoja „EnBW Energie Baden-Württemberg AG“ pasirašė sutartį dėl 21 vėjo turbinos SWT 2.3-93 tiekimo jūroje statomam vėjo jėgainių parkui „Baltic 1“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis Vokietijos komercinis vėjo jėgainių parkas jūroje bus įrengtas apie 16 kilometrų į šiaurę nuo Darso ir Zingsto pusiasalių ir apims apie septynių kvadratinių kilometrų teritoriją. „Baltic 1“ įrengimo darbai prasidės 2010 pradžioje. 48.3 megavatų galios vėjo jėgainių parkas pradės veikti paskutiniame 2010 ketvirtyje. „Siemens“ yra pirmaujantis jūroje naudojamų vėjo turbinų tiekėjas – šiuo metu mūsų turbinos generuoja 600 MW galios, o įgyvendinus visus planuojamus projektus šis skaičius išaugs iki 3300 MW. Šiais metais „Siemens“ jau pradėjo penkių vėjo jėgainių parkų statybą Didžiosios Britanijos ir Danijos pakrantėse. „Baltic 1“ užsakymas rodo, jog Vokietijos rinka po truputį įgauna pagreitį. Jūroje statomų vėjo jėgainių potencialas yra milžiniškas – kol kas išnaudojama tik 1,5 proc. galimybių Šiaurės ir Baltijos jūrose“, – teigia „Siemens“ Atsinaujinančios energijos padalinio vadovas Dr. Rene Umlauft.

„Baltic 1“ yra vienas iš keturių kompanijos EnBW jūroje statomų vėjo jėgainių parkų, kurių bendra generuojama galia sieks 1200 MW. Du iš šitų projektų – „Baltic 1“ ir „Kriegers Flak“ – bus įrengti Baltijos jūroje, kiti du – „He dreiht“ ir „Hochseewindpark Nordsee“ – Šiaurės jūroje. Šie projektai, į kuriuos žadama investuoti apie tris milijardus eurų, bus paeiliui realizuoti per ateinančius kelis metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: