Piratinė „Windows 7 RC“ versija sukūrė zombių tinklą  (18)

JAV kompiuterinio saugumo paslaugų bendrovė „Damballa“ perspėjo apie internete pasirodžiusią piratinę „Windows 7 RC“ versiją, kuri užkrėstus kompiuterius sujungia į „botnet“ tinklą, pranešė „CNet News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak bendrovės darbuotojų, piratinė OS versija failų mainų tinkluose pasirodė dar balandžio 24 d., o „Microsoft“ „Windows 7 RC“ viešai pateikė tik gegužės 5 d. Piratinėje versijoje buvo įdiegta „Trojos arklio“ tipo programa, kuri vėliau aktyvuodavosi ir užkrėsdavo kompiuterius.

Pasak „Damballa“ atstovų, didžiausio šio viruso aktyvumo metu būdavo užkrečiama po kelis šimtus kompiuterių per valandą. Šiuo metu į šį tinklą sujungta apie 27 tūkstančiai kompiuterių, ir kiekvienas iš jų be šeimininko žinios bando parsisiųsti iš interneto kitus kenkėjiškus įrankius.

Pranešama, kad „Damballa“ specialistams pavyko identifikuoti šio „botnet“ tinklo valdymo centrą ir sustabdyti naujų užkrėstų kompiuterių prijungimą, tačiau įsilaužėliai ir toliau gali valdyti anksčiau perimtus kompiuterius. Maždaug dešimtadalis užkrėstų kompiuterių yra JAV, dar po 7 proc. – Nyderlanduose ir Italijoje.

Pasak specialistų, piratinės „Windows 7 RC“ versijos sukurtas valdomų kompiuterių tinklas gali būti naudojamas „DoS“ atakoms rengti arba elektroninio pašto šiukšlėms platinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)