Australija statys galingiausią pasaulyje saulės elektrinę  (7)

Australijos vyriausybė ruošiasi skelbti didžiausios pasaulyje saulės elektrinės statybos konkursą, pranešė dienraštis „Sydney Morning Herald“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirminiais skaičiavimais jos statyba kainuos apie 1,4 mlrd. Australijos dolerių (maždaug 1,05 mlrd. JAV dol.). Pranešama, kad konkurso sąlygos bus paskelbtos artimiausiu metu, o pirmieji jo dalyviai paaiškės 2010 m. pirmąjį pusmetį.

Konkurso dalyviai turės pateikti 1000 megavatų saulės elektrinės statybos projektą. Pasak Australijos premjero Kevino Ruddo, būsimoji jėgainė bus bent 3 kartus galingesnė už didžiausias šiuo metu esančias arba statomas jėgaines - tai liečia ir vieną didžiausių pasaulyje saulės elektrinių, kuri statoma Kalifornijoje (JAV), ir Japonijoje projektuojamą 10 MW saulės jėgainę bei pernai metais pilnai paleistą 25 MW saulės jėgainę Ispanijoje.

Australijos vyriausybė siekia, kad iki 2020 m. 20 proc. šalyje pagaminamos elektros energijos būtų išgaunama iš atsinaujinančių šaltinių.

Šiuo metu galingiausia pasaulyje saulės elektrinė veikia Ispanijoje - tai jau minėta 25 MW galios jėgainė. Šios elektrinės pajėgumų pakanka aprūpinti elektra daugiau nei 10 tūkstančių namų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: