„Red Hat“ padavė į teismą Šveicariją dėl „Microsoft“ protegavimo  (54)

„Linux“ programinės įrangos gamintoja bendrovė „Red Hat“ ir dar 17 IT bendrovių Šveicarijos federaliniame administraciniame teisme užprotestavo šios šalies vyriausybės sprendimą be konkurso pasirašyti 42 mln. Šveicarijos frankų vertės sutartį su bendrove „Microsoft“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal šią 3 metus galiosiančią sutartį su Šveicarijos vyriausybe „Microsoft“ įsipareigojo Šveicarijos federaliniam statybos ir logistikos biurui (BBL) tiekti ir prižiūrėti darbo stotis su visa reikiama programine įranga, įskaitant taikomąsias programas. Toks sprendimas buvo priimtas nepaskelbus konkurso, nes, biuro atstovų tvirtinimu, rinkoje esą nėra tinkamų alternatyvų reikiamiems „Microsoft“ produktams, sakoma „Red Hat“ pranešime.

Ši bendrovė pareiškė siekianti, kad Šveicarijoje būtų paskelbtas viešas konkursas, kuris „leistų apsvarstyti ir įvertinti atvirojo kodo programinės įrangos techninius ir komercinius privalumus“.

„Red Hat“ pranešime teigiama, kad būtų sunku ignoruoti faktą, jog rinkoje egzistuoja ne viena konkurencinga alternatyva „Microsoft“ produktams. Šios bendrovės pasiūlytas alternatyvas esą jau naudoja Ciuricho miesto savivaldybė, federalinė Kompiuterijos ir telekomunikacijų agentūra, federalinis Intelektinės nuosavybės institutas ir kitos Šveicarijos vyriausybinės organizacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (54)