Vėl skilinėja Švedijos AE reaktoriaus strypai  (4)

Švedijos Oskarshamno atominės elektrinės reaktoriaus kontroliniuose strypuose, praėjus 6 mėnesiams nuo jų pakeitimo, vėl aptikti įtrūkimai, pranešė dienraštis „Oskarshamns-Tidningen“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Senieji strypai dėl tos pačios priežasties buvo pakeisti vos prieš pusmetį. Reaktoriaus valdymo strypai įleidžiami arba ištraukiami iš reaktoriaus aktyviosios zonos siekiant užtikrinti branduolinės reakcijos stabilumą.

Švedijos branduolinės saugos pareigūnai kol kas negalėjo pasakyti, ar šis reaktorius galės būti paleistas neišsiaiškinus problemos priežasčių. Pasak dienraščio, kontroliniai strypai yra svarbi jėgainės saugumo sistemos dalis. Po to, kai trečiajame - naujausiame - Oskarshamno atominės elektrinės reaktoriuje pernai buvo aptikti kontrolinių strypų įtrūkimai, jis buvo sustabdytas ir neveikė nuo praėjusio spalio iki gruodžio.

Švedijos specialistai taip ir neišsiaiškino, kodėl kontroliniuose strypuose atsirado plyšių.

Pasak jėgainės atstovo spaudai, jie galėjo atsirasti dėl šilumos poveikio, nekokybiškų medžiagų ar kitų priežasčių. Dabar esą labai svarbu nustatyti tikrąją, kad ši techninė problema nebesikartotų ateityje.

Baltijos jūros pakrantėje pastatyta Oskarshamno AE yra viena iš trijų Švedijoje veikiančių atominių jėgainių. Bendra trijų jos BWR technologijos reaktorių instaliuotoji galia – 2308 MW. Ši jėgainė pagamina apie 10 proc. Švedijoje suvartojamos elektros energijos. Oskarshamno AE yra viena galingiausių atominių elektrinių Šiaurės šalyse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: