Valentinas Mitė. Š. Korėjos branduolinės ambicijos – žaidimas su ugnimi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2009-06-01 22:15
Tikriausiai esi tas 1 iš 10000, kuriam penkiakampė, kūjis ir pjautuvas ar Internacionalas pirmiausia asocijuojasi su žmogaus teisėmis ar videožaidimais.
Arns 2009-06-01 22:20
Smetona priesinosi RA? Kaip jis ta dare? Pabegdamas i uzsieni? Nebande priesintis sovietams, nes suprato kad jis tik sau pakenks, tad su pasipriesinimu juo sieti kaip ir nelabai galima. Su Hitleriu ji irgi sieja tik autoritarinis valdymas(tuo metu labai paplites reiskinys europoje), taciau jis lyg ir nebuvo fasistinio judejimo salininkas
Separatistas 2009-06-01 22:26
Kaip manot jei Š.korėja užpuls P.Korėją, ar kils konfliktai tarp kitų valstybių ?
SG 2009-06-01 22:30
Na gali vadint bolševiku, aš irgi nelabai prieš būčiau. Aš tik norėjau pasakyt, kad nacionalsocializmas turi tik vieną pusę, blogąją. Ar buvo gerų nacionalsocialistų? Jau net nebeaiškinsiu apie tai, kad Stalinas buvo ne komunistas. Vistiek beprasmiška. Tebūnie. Kairioji politika turi 2 puses, gerąją ir blogąją. Marksizmas ir stalinizmas, kadangi jau taip nori. Kas ieško tarp Lenino ir Stalino vienodų bruožų - tas visiškai nieko neišmano, nes šitie žmonės buvo visiškai skirtingi ir net nėra ko lygint. Na žinoma, paprastiems antikairiesiems čia "paprasčiausi tarybiniai vadukai", bet kas pasigilina giliau... Na man tai visos priespaudos vienodos. Nematau nei geros, nei blogos. Bet vargu ar tu gyventum vokiškoj priespaudoj, tikriausiai atsidurtum dujų kameroj greičiau, nei spėtum pasidžiaugt. O jei kalbi apie tokią tarybinę priespaudą, kuri buvo pvz. 1970 m. - 1980 m. tai aš jau net nelyginu kur labiau norėčiau gyvent. Ar po nacistinės Vokietijos padu, ar 1970 m - 1980 m. "tarybinėj priespaudoj". Taip, mėšlinukas savo teiginiais apie tai, kaip Hitleris Vokietijoj kūrė socializmą tikrai panašu, kad skiria (aš kalbu apie man suprantama socializmą, o ne apie mėšlinuko suformuluotą). Na aš baigiau jau, tai tuo ir čia baigsiu. Tiesiog jau nėra noro eit ir rašinėt daugiau. Vistiek, dėkui kas nepatingėjo padiskutuot. Kitaip tariant gėdingai bėgu, kaip ir Smetona nuo RA. Pokštas. P.S. Zigzaueri, nu neimk tu į širdį to nevykusio pokšto, tiesiog šiek tiek iš kantrybės išvedei ir viskas... Separatistas - manau, kad ginančiųjų P. Korėją atsiras ne vienas ir ne du, o Š. Korėjai manau niekas nepadės.
rwc 2009-06-01 22:32
Ai, nesikabinėk prie žodžių. Jei ne TSRS, Smetona nebūtų joks laisvės simbolis. Ir jam visiškai nereikėjo dalyvauti kovose, kad būtų pasipriešinimo simboliu. Lygiai taip pat, kaip Hitlerio niekas neteisina tose šalyse, kurios nebuvo padalintos ar papuolusios į soc. bloką. Ir apskritai, tai labai greitai baigtųsi, jei Rusija pripažintų savo kaltę, pasmerktų komunistinius režimus, atsiprašytų nekentėjusių. Jei baigtųsi TSRS idealizavimas, kaip baigėsi Reicho. Jei žydų tauta baigtų visiems kerštauti. Jei baigtume visus partizanus iš eilės vadinti banditais. Žodžiu, baikite vieną kartą žeminti oponentus ir eskaluoti senas nuoskaudas, tada nebeliks nei fa, nei antifa.
Arns 2009-06-01 22:53
Kartais geriau protingai padiskutuoti, gincuose kartais gimsta teisybe, aisku jei jie vyksta ne chaotiskai, o turi kazkokia "jungti", tai vis geriau nei paskui po kokiu riausiu spelioti kodel taip ar anaip. Taip, ssrs nepasmerkta del savo klaidu, bet gal todel jog ji nebuvo tokia pavojinga kaip nacizmas, o juk ir sakoma "Nugaletoju niekas neteisia". Gal atsirastu ir daugiau treciojo reicho garbintoju, taciau visi jie butu sukisti i kalejmus arba bent jau smarkiai patampyti po teismus. Geras pvz Didziosios Britanijos princas Haris http://www.bernardinai.lt/index.php?url=articles/1523 Geras straipsnis, tik ji skaityti reikia labai idemiai.
rwc 2009-06-01 23:11
Tir4elis 2009-06-02 15:07
Ką jie ten puls.. parėkaus, kad tik už dyką naują ryžių partiją duotu. Paskui pusę parduos kam nors, kad parodytu kaip baisesniu "žaisliukų" pasidaryt, o kitą pusę kol vartos bus ramūs.. Turi suprast, kad jei savo kelias bombeles mostels į bet kurią pusę užmėtys kaimynai taip, kad gyvų neliks.
Arns 2009-06-02 16:58
na ka tu zinai, juk ir JAV iki karu su Iraku ir Afganistanu atrode ohoho, per kelias minutes nusluos, bet net normalus kariniai veiksmai uzeme keleta dienu, o partizaninis karas jau kelis metus tebeliepsnoja ir net patys amerikieciai jau nebelabai mato prosvaisciu laimeti, bet gedingai pabegti irgi negali, galutinai sukompromituotu "nenugalimos" armijos ivaizdi, taip sekmingai kurta keleta desimtmeciu.
Dalyvis 2009-06-02 18:24
SG, jei neklystu tas filmas vadinasi "Sovietų pasaka". Ten pradžioje kalba apie tai.
Tir4elis 2009-06-03 10:11
Matai Afganistanas oficialiai buvo Bin Ladeno priebėga. O realiai narkotikų šaltinis kurį reikėjo "prikirpt". O Šiaurės Korėja jau mėtosi grasinimais apie atominį ginklą. Jei jie mosteltų bombelę kur nors, neadekvačiai reaguot manau JAV niekaip negalėtu, nes kitaip branduolinio giganto įvaizdžiui galas..
TomikaZ 2009-06-07 15:37
Jei klystu pataisykite. Cercilis yra pasakes: "Demokratija yra labai bloga valdymo forma, bet deja geresnes pasaulis dar neatrado"