Mobiliųjų telefonų skambučių triukšmas slopina smegenų gebėjimą mokytis  (5)

Visi žino, kaip dirbant ar mokantis erzina šalimais vis pasigirstantys mobiliųjų telefonų skambučiai, tačiau, pasirodo, jų neigiamas poveikis yra kur kas didesnis, nei manyta, skelbia „Techradar.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Washingtono universiteto Sent Lujo mieste mokslininkai, vadovaujami Jill Sketon, žurnale „Journal of Environmental Psychology“ paskelbė savo tyrimo rezultatus, kurie liudija, kad tam tikromis aplinkybėmis pakanka išgirsti telefono skambutį, kad būtų sujaukta protavimų eiga ar protas prarastų galimybę susikaupti.

Amerikiečių mokslininkai atliko eksperimentus studentų pilnoje auditorijoje. Rankinėje laikomam mobiliajam telefonui buvo leidžiama skambėti iki 30 sekundžių, kol jis būdavo išjungiamas.

Eksperimentas atskleidė, kad tais atvejais, kai telefonas rankinėje būdavo įjungtas ir skambėdavo, studentų testų rezultatai buvo vidutiniškai 25 proc. mažesni, nei tada, kai rimties auditorijoje netrukdė mobilieji telefonai.

Pasak tyrėjų, buvo nustatyta, kad, nepaisant to, kada studentai išgirsdavo naują dėstomo dalyko fragmentą – prieš ar po mobiliojo telefono skambučio, jo prisiminti jie vėliau vis tiek nesugebėdavo.

Tyrimo išvadose teigiama, kad tie asmenys, kurie būna iš anksto įspėti apie galimą sutrukdymą, vėliau geriau prisimena pateiktą informaciją, tačiau ateityje esą gali paaiškėti naujos invazinio mobiliųjų telefonų poveikio pasekmės smegenų veiklai.

Įvertinus visus neigiamus atsiliepimus apie mobiliųjų telefonų įtaką sveikatai ir darbingumui, nieko keisto, jog Prancūzijoje jie bus uždrausti pradinėse mokyklose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (5)