Australijos mokyklose pradedama kova su piratavimu  (8)

Australijos kino ir televizijos pramonė kovos su piratavimu mokyklose. Šiam tikslui buvo suformuota nauja institucija – Intelektinės nuosavybės sąmoningumo fondas („IPAF“ – „Intellectual Property Awareness Foundation“).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„IPAF“ vykdys marketingo ir reklamos kampanijas, teiks mokykloms mokymosi priemones, vykdys internetinį švietimą bei atliks tyrimus. Šiomis priemonėmis bus stengiamasi skatinti kūrybingumą, didinti informuotumą bei supratimą apie autorinių teisių svarbą. Statute teigiama, jog fondo tikslas – siekti sumažinti nelegalių filmų ir televizijos programų kiekį bei keisti žmonių požiūrį dėl piratinės medžiagos naudojimo.

„IPAF“ inauguracijos pirmininku buvo paskirtas ilgametis kompanijos „Southern Star“ vadovas Maureen Barron. Jo nuomone, pramonei yra būtina užsiimti vartotojų švietimu. „Aš manau, kad dauguma australų norėtų elgtis teisingai, - sakė jis. – Vos jie sužinos, kad autorių teisių vagystė nėra teisinga, kad ji neigiamai veikia pramonę, jie nebeužsiims piratavimu. Dirbdamas kino pramonėje sužinojau, kiek daug žmonių dirba, kol nufilmuoja filmą arba televizijos laidą. Tai nėra žygdarbis, tačiau tie, kurie atsiduoda savo talentui, turi gauti atlyginimą“.

Tarp fondo „IPAF“ narių yra ir Australijos federacija „AFACT“ („Australian Federation Against Copyright Theft“), kovojanti prieš autorių teisių vagystę, taip pat teatrai, kino teatrų savininkai bei kompanijos, užsiimančios mažmenine „DVD“ filmų nuoma. Šiuo metu „AFACT“ dalyvauja kovoje su „iiNet“: federacija tvirtina, jog ši kompanija į interneto tinklus perduoda piratinę medžiagą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: