Paskelbti LOGIN 2009 interneto ir tinklaraščių apdovanojimų nugalėtojai  (0)

Ketvirtadienį „LOGIN2009“ konferencijos metu buvo apdovanoti lietuviško interneto plėtrai labiausiai nusipelnę tinklaraščių kūrėjai, išrinktos geriausios el. iniciatyvos ir projektai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Geriausia iniciatyva internete“ buvo pripažintas SveikasVaikas.lt projektas. Tai – informacinė sveiką mitybą skatinanti interneto svetainė.

„Geriausia virusine kampanija internete“ pripažintas kompanijos „Omnitel“ išankstinio mokėjimo paslaugos „Ežys“ virusinis filmukas „Ežio inkubatorius - šokėja Veronika“.

„Geriausiu nauju tinklaraščiu“ išrinktas žurnalisto ir apžvalgininko Artūro Račo asmeninis tinklaraštis Racas.lt. A. Račas taip pat laimėjo ir titulą „Metų interneto žmogus“. Tinklaraštis, kurį naujienų agentūros BNS vadovas pradėjo rašyti 2008 m., šiandien patenka tarp 10 skaitomiausių tinklaraščių Lietuvoje.

„Geriausiu metų elektroniniu projektu“ pripažintas Marsrutai.lt. Ši svetainė padeda lengvai ir patogiai naršyti miesto viešojo transporto tvarkaraščiuose, ieškoti stotelių bei atlikti greičiausio maršruto paiešką.

„Metų interneto tendencija“ tapo šmaikščiai skambantis faktas: Lietuva kraustosi į tarptautinę socialinių tinklų svetainę „Facebook“. Preliminariai Facebook‘e jau įsiregistravo apie 120 tūkst. Lietuvos gyventojų ir šis skaičius nuolat auga. Čia ryšius kuria ir bendrauja žurnalistai, rinkodaros specialistai, įmonių vadovai, Seimo ir Vyriausybės nariai ir net kandidatai į prezidentus.

„Lietuvos interneto fiasko“ nugalėtoju internautai išrinko naujienų portalą Delfinas.lt, kuris bandė kopijuoti naujienų portalo DELFI.lt dizainą. Kopijuojantis portalas buvo sukurtas 2007 m. Po ilgą laiką trukusio teisminio ginčo, UAB "Respublikos" leidiniai buvo įpareigoti nutraukti naujienų portalo www.delfinas.lt veiklą. 2008 m. pabaigoje UAB „Delfi“ perėmė šį prekės ženklą.

Tris savaites vykusiuose rinkimuose savo balsus internete atidavė beveik 8000 žmonių.

Konferenciją organizuojančios VšĮ „Co“ direktoriaus Arnoldo Rogoznyj teigimu, apdovanojimai išryškino stipriąsias ir silpnąsias Lietuvos interneto ir tinklaraščių bendruomenės puses. „Labai svarbu, jog tokie rinkimai vyktų kasmet – visuomenės pažangą, tobulėjimą, bendruomeniškumą ir mąstymo laisvę skatinančios iniciatyvos turi būti įvertintos“, – sako A. Rogoznyj.

„LOGIN interneto ir tinklaraščių apdovanojimų 2009“ nominantai paskelbtoms kategorijoms buvo siūlomi internetu. Tai daryti galėjo tinklaraščių rašytojai ir skaitytojai. Už nominacijų pretendentus balsuoti buvo galima nuo gegužės 13 d. iki birželio 2 dienos adresu www.login.lt. Savo balsus atidavė daugiau kaip 8000 internautų.

Didžiausia ir vienintelė tokio pobūdžio konferencija „LOGIN“ šiemet sulaukė daugiau kaip 1300 dalyvių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: