Pasaulinės išlaidos ginklavimuisi gerina visus rekordus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SG 2009-06-08 19:43
Tie žodžiai "taikos palaikymo misija" taip juokingai ir apgailėtinai skamba. Panašiai kaip ir "gyvajai priešo jėgai naikinti". O šiaip, tai įdomu, prie ko tai prives...
ligonis 2009-06-08 20:39
kazkur girdejau sake "fighting for peace is like f***ing for virginity" "Iš viso Vašingtonas ginklams pirkti skyrė 607 mlrd. dolerių. Iš karto po JAV žengė Kinija (84,9 mlrd. dolerių), Prancūzija (65,74 mlrd. dolerių), Didžioji Britanija (65,35 mlrd. dolerių) ir Rusija (58,6 mlrd. dolerių)." neblogas investiciju skirtumas...
eMPeRor 2009-06-08 22:19
jo.. man ir sitas skirtumas uzstrigo. idomu tai, kad tiek garsiai rekiantys rusai dar net vien tik rusu ar prancuzu nepaimtu... Suprantu, kad realiai rusai turetu turet daugiau ginkluotes, visgi kitas pragyvenimo lygis vietinej rinkoje ir daugiau uz tapati gali isigyti.. bet, neproporcingai gerkles dydziui.. kai tuo tarpu prancuzai, kad ir apsiginklave neblogai, nei kiek to bereikalo nedemostruoja...
tomzaslt 2009-06-08 23:21
Man truputi juokinagai skamba , kad reikia pabrėžti , Kinija su Rusija padidino išlaidas trigubai tipo čia jau labai blogai... o kad net ir trigubai padidinus Amerika išleidžia 10 kartu daugiau tai čia nieko.... Vos ne kažkokia popaganda.... juokas ima
zzz 2009-06-09 01:41
O as neisivaizduoju kur tie pinigai nuseda... Kazkaip niekur neskelbiama.
Arns 2009-06-09 02:12
isigyjama karine technika, atnaujinama sena, pvz lektuvnesi George Herbert Walker Bush state net 8 metus, tad pastoviai pinigai "nusesdavo" i gamyba, bet "preke" dienos sviesa isvydo tik po 8 metu.
Freeman 2009-06-09 02:48
na amerikai 1/3 pinigu surija karai. o isleidzia tiek daug nes gali isleisti ir sugeba. ir vis delto pavelka jos ekonomika tokias sumas, nors stebiuosi. na o kas negali, kitos valstybes, tai ju reikalas, kad nepasiveja, taip ir zlugo sovietu sajunga. beto jos techonologijos vienos is moderniausiu, o tokios ziauriai daug kainuoja.
DJ_LFS 2009-06-09 03:04
ir visgi jei tuos pinigus investuotu kosmos tyrinejimams, tai jau dabar kastumem deimantus Marse
Arns 2009-06-09 10:40
kokia ekonomika? JAV neturi jokios ekonomikos, jos skola didesne nei viso likusio pasaulio, tik matyt todel jog spausdina dolerius, tai ir leidzia savivaliauti, o kitos gyvena pagal savo isgales.
Freeman 2009-06-09 12:36
vot ir dar kokia ekonomika, tavo tokie zodziai kaip valstybe neturi ekonomikos, tai visiska lempa ir beprasmiai....na tikiu kad turi skolu, visos valstybes skolinasi grazina ir t.t. bet pagal tave jav bankrutavus skaitosi. ne velnio ji yra didziausias donoras skolinimosi pasaulyje. paziurek i bvp lygi kurios vietoj yra. pakol doleris isliks pagrindine pasaulio atsiskaitymo valiuta, tol jos galia nebles.
Arns 2009-06-09 12:54
kokia dar ekonomika, kai pritruksta doleriu - atsispausdina ta trukstama suma, seniai jau niekas nebereguliuoja dolerio vertes, tad gaunasi vos ne susitarimas kiek jis vertas. Taip, skolina, bet kitos valstybes ta skola grazina, o JAV nepanasu kad ta darytu. Taip, ji bankrutavusi kaip ir GM ar Chrysler, laikesi tik is dotaciju, bet viena diena kai kas pareikalavo grazinti pinigus ir tada viskas subliusko. Su JAV irgi greitu laiku tas bus, aiku jei kas nors nesumanys pasinaudodami ekonomine krize pakeisti kiek zaidimo taisykliu.
Freeman 2009-06-09 13:24
bent jau nurauki ekonomikos pagrindus, kas butu jeigu spausdinami pinigai butu kiek nori. o tokie svaiciojimai kaip visi sutaria dolerio verte visiskai be pagrindo ir prisiskaites samokslo teoriju kaip jav nori uzkariaut pasauli. kas ta dolerio verte nustatineja tavo manumu, slaptoji JAV blogio organizacija:) iskur tokia informacija? kitos valstybes grazina skolas o JAV ne ir su niekuo nesiskaito. Tavo zodziai tarian JAV gyvena is skolintu pinigu. tai nerealu ir nesamone kiek taip tempt galima...manau neilgai. isivaizduoji kaip valstybes bankrotas atrodo...manau ne. islandija puikus pavyzdys...JAV i tai nepanasu. o kas teikia dotacijas JAV? ir placiau noreciau kas tai per zaidimas:)?
Arns 2009-06-09 13:38
http://www.marketnews.lt/komentaras/fom ... ausdinimas http://www.marketnews.lt/naujiena/fed_i ... 2009-03-19 http://www.traders.lt/page.php?id=6959 Daugmaz isivaizduoju valstybes bankrota, kitaip sakant skolos nubraukiamos ir gali pradeti viska is naujo, berods Argentina jau buvo bankrutavusi
Nightbringer 2009-06-09 13:56
Kad dabar euras tampa paklausesnis... O kaip Europos sąjungios naujoji įmone (kuri bandys užkirsti finansų krizei) kalbėsis su JAV? Gerai, kad JAV tiek daug išleidžia ginkluotei, nes turint toki sajungininka, mums tiesiog nebereikia didelų išlaidų, kad užsitikrinti sauguma.
Freeman 2009-06-09 14:05
dekui Arns uz info, tikrai idomu paskaitinet buvo. jo kazkada pamenu Argentinoj buvo visiska krize 99 ar anksciau. del skolu nurasymo tai nzn tiksliai bet gali but. na pinigu didelis spausdinimas krizes pasekme, su tokiu dalyko jie ilgai netes, nes gali blogai baigtis, vo is Arns straipsnio "Tačiau šie Fed žingsniai neigiamai paveikė dolerio kursą bei Iždo obligacijų pajamingumą". bet JAV vis delto stengiasi skolas grazint, nekur jie desis. nekvaili valdzioj sedi manau, sugebes tas skolas grazint, nemokia netaps. Bet va stebiuosi JAV valdzios sugebejimu suktis ir islaikyti gyva ekonomika, jokiu nemokumo pozymiu: krize, didziausiu imoniu bankrotai ir ju nacionalizavimas is valstybes lesu, skolos milijardines, islaidos gynybai nezmoniskos, 2 karai dideli kariaujami. vo cia tai sugebejimu islaikyti valstybe gyva reik.