„Didžioji kinų siena“ Kinijos kompiuteriuose taps privaloma  (10)

Kinijoje asmeninius kompiuterius pardavinėjančios bendrovės gali būti priverstos diegti į juos programinę įrangą, blokuosiančią tas interneto svetaines, kurios šalies valdžios manymu yra „žalingos“, pranešė dienraštis „The Wall Street Journal“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jo, interneto cenzūravimo programa, pavadinta „Žalioji siena – jaunimo palyda“ , taps privaloma visuose naujuose kompiuteriuose.

Kinijos pramonės ir IT ministerija pakartotinai paskelbė, kad ši programinė įranga privalės būti diegiama naujuose kompiuteriuose, tačiau kol kas apie tokį reikalavimą plačiai neskelbiama. Pasak dienraščio, nors kūrėjai tvirtina, kad pagrindinė programos paskirtis – užblokuoti pornografinio pobūdžio turinį, apie galimą politinę cenzūrą galima spręsti iš to, kad Kinijos vyriausybė jau riboja prieigą prie ją kritikuojančių interneto resursų.

Pavyzdžiui, šalyje veikianti interneto cenzūravimo sistema, kurią anksčiau turėjo įsidiegti interneto paslaugų teikėjai, pateikia „Google“ paieškos „Tiananmenio aikštė“ rezultatus, kuriuose nė žodžiu neminimos studentų žudynės, ir lygiai taip pat „nufiltruoja“ Tibeto laisvės problemą aptarinėjančius interneto tinklalapius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: