NSA programuotojų konkurse „kiečiausi“ buvo kinai ir rusai  (5)

Už elektroninę žvalgybą ir šifravimo technologijas atsakingos JAV Nacionalinio saugumo agentūros (NSA) finansuojamame atvirajame tarptautiniame programuotojų konkurse šiemet geriausiai pasirodė Kinijos ir Rusijos atstovai, skelbia „TechWorld.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp 70 konkurso finalą pasiekusių programuotojų buvo 20 kinų, 10 rusų ir tik 2 amerikiečiai. Tokie rezultatai dar kartą patvirtino, kad JAV reikia susirūpinti matematikos ir programavimo dėstymo šalies vidurinėse ir aukštosiose mokyklose kokybe, sakoma pranešime.

Iš viso NSA finansuojamame „TopCoder Open“ programuotojų konkurse šiemet dalyvavo apie 4 200 žmonių. NSA jau daugelį metų remia šį konkursą, nes agentūra domisi galimybe išsiaiškinti ir galbūt nusisamdyti išskirtinių gabumų programuotojus, teigia „TechWorld.com“.

Šiame konkurse gali dalyvauti ir studentai, ir profesionalūs programuotojai. Šiemet daugiausia dalyvių sulaukta iš Kinijos – net 894. Indijos atstovų buvo 705, tačiau niekam iš jų nepavyko patekti į finalą. Rusiją atstovavo 380, JAV – 234, Lenkiją – 214, Egiptą – 145, Ukrainą – 128 dalyviai. Kitų šalių atstovų skaičius buvo mažesnis.

Daugiau nei 57 proc. šių metų konkurso dalyvių turėjo bakalauro laipsnį, 20 proc. – magistro, o 6 proc. buvo mokslų daktarai. Tačiau algoritmų konkursą laimėjo 18 metų studentas iš Kinijos Bin Jinas. Pasak konkurso rengėjų, kinų programuotojai šiame konkurse tradiciškai laimi aukštas vietas. „TopCoder“ techninio vadovo Mike‘o Lydono teigimu, Bin Jino ateitis programavimo srityje esanti „užtikrinta“. „Šis džentelmenas gali daryti viską, ką tik panorės“, - sakė jis, turėdamas mintyje kinų programuotojo profesinę perspektyvą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: