„Mozilla“ leis įmonėms susikurti individualią „Firefox“ naršyklę  (1)

Kompanija „Mozilla“ kuria programą, kuri leis kompanijoms, remiantis naująja „Firefox“ versija, susikurti individualią naršyklę. Naujoji „Firefox“ versija pasirodys jau po kelių savaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programa „The Build Your Own Browser“ bus skirta įmonėms, norinčioms susikurti naršyklę pagal savo poreikius bei lengvai įdiegti ją į kompanijos stalinius kompiuterius.

„Nors programa bus išleista tik birželio pabaigoje, pasirodžius naršyklei „Firefox 3.5“, tačiau kompanijos jau dabar gali nustatyti tam tikrus parametrus, pavyzdžiui, žymeles į tam tikras svetaines ar bendrovės portalus“, - sakė „Firefox“ direktorius Mike Beltzner.

Įmonės taip pat galės pažymėti savo naršyklę – naršyklės viršuje galės užrašyti kompanijos logotipą. Tai padaryti leis technologija „Personas“.

„Kai naršyklė bus sukurta, programa „The Build Your Own Browser“ pateiks įdiegimo programą, leidžiančią įdiegti naršyklę į visus kompanijos kompiuterius“, - pasakojo Mike Beltzner.

„Didžioji dalis įmonių, norinčių pritaikyti naršyklę savo kompanijai, vis dar naudoja „Internet Explorer“, kadangi bendrovė „Microsoft“ tiekia programinę įrangą, kuri leidžia pasirinkti naršyklės nustatymus ir įdiegti juos visuose kompiuteriuose“, - sakė „Forrester“ analitikė Sheri McLeish.

Naujoji programa paskatins verslus rinktis „Firefox“ naršyklę. „Jeigu „Mozilla“ leis kūrėjams ir IT specialistams geriau tvarkyti ir administruoti „Firefox“ naršyklę, tuomet kompanijos turės persvarstyti savo pasirinkimą“, - teigė Sheri McLeish.

Iki šiol bendrovė „Mozilla“ siūlė „gilaus pritaikymo priemones“, skirtas naršyklei „Firefox“, tačiau jos ne visuomet buvo aiškios paprastiems vartotojams. Kol kas ši kompanija nepateikė programinės įrangos, panašios į bendrovės „Microsoft“ diegimo paketą, skirtą „Internet Explorer“.

Visame pasaulyje „Firefox“ naršyklę naudoja apie 300 milijonų žmonių. Naujoji versija „Firefox 3.5“ bus prieinama daugiau kaip 70 kalbų. Jau dabar internete galima rasti šios naršyklės beta versiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: