A. Švarcnegeris siūlo vietoj spausdintų vadovėlių naudoti elektronines knygas  (15)

Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Švarcnegeris parengė planą, kuriuo siekiama spausdintas knygas pakeisti elektroninėmis ir tokiu būdu sutaupyti pinigų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laikraščiui „Mercury News“ gubernatorius sakė, jog tai ne tik sumažintų išlaidas, bet ir leistų moksleiviams gauti naujausią informaciją. Jis paragino sukurti elektronines knygas, skirtas pamokoms.

„Kalifornijos valstija ragina pateikti matematikos ir kitų dalykų skaitmenines knygas, skirtas vidurinėms mokykloms, - kalbėjo gubernatorius Arnoldas Švarcnegeris. - Mes užtikriname, jog skaitmeninės knygos atitiks ir net viršys griežtus akademinius standartus“.

Arnoldas Šavrcnegeris teigė, jog mokyklose vis dar naudojami vadovėliai, kuriuose rašoma apie CRT monitorius, o apie pažangesnes technologijas, tokias kaip LCD ar OLED ekranus, net neužsimenama.

JAV ir kitose valstybėse vis labiau naudojamos elektronikos priemonės. Bent vienoje mokykloje elektroniniai skaitytuvai laikomi privaloma mokymosi priemone. Šis žingsnis leistų sukurti knygas, kurios būtų pritaikytos atskiroms mokykloms bei leistų nuolat atnaujinti informaciją.

Antradienį kompanija „Apple“ paskelbė apie elektroninį skaitytuvą, skirtą mobiliesiems telefonams „iPhone“, o bendrovės „Amazon“ gaminamas elektroninis skaitytuvas „Kindle“ taip pat netrukus gali būti pritaikytas švietimui.

„Yra tokių, kurie nori išlaikyti esamą padėtį. Jie yra įsitikinę, jog mūsų siūlomos mokymo priemonės gali pakenkti švietimo kokybei, - sakė Arnoldas Švarcnegeris. – tačiau tai nesąmonė. Mūsų pasaulinėje ekonomikoje klesti tie, kurie sugeba prisitaikyti prie greitai kintančių vartotojų ir verslų poreikių“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(1)
(1)
(0)

Komentarai (15)