A. Švarcnegeris siūlo vietoj spausdintų vadovėlių naudoti elektronines knygas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Augis 2009-06-12 18:27
Nu maladec švarcas, maladec. Senai jau norėjau, kad taip būtų, net kai pats mokyklą lankiau Pamatysit, bus po 10 metų visi su e-book'ų readeriais O ir privalumų daug: sutaupom medžių saugom vaikų kupras visos knygos-vienoje (patogu!) pastoviai atsinaujinanti mokslinė informacija (kad tik prieš kontrolinius neatsinaujintų ;D)!!!
kikilis 2009-06-12 18:34
Pilnai pritariu. Trukumu nera daug, aisku tik atsiras "senobes" shalininku, kurie sakys kad knyga atseit sventas daiktas ir turim issaugot ja ir t.t. Bet i tokius maziau demesio reik kreipt
Thuban 2009-06-12 18:54
Keičiasi laikai, ir nereikia čia verkt dėl to, kad knygų nieks nenaudos.
Man_In_A_Cage 2009-06-12 22:05
Taip tai ką išvardinot gerai, bet kaip čia pasakius man ištikrųjų vartyt ir skaityt tikrą knygą, ir žiopsot į ekraną nesulyginami dalykai, ekranas perdaug vargina, nėra taip patogu, nebent sukurs labai patogius super plonus ir nedaug akis gadinančius readerius, tada jau kita kalba
Separatistas 2009-06-12 22:20
Pas mus vadovėliuose išvis apie lempinius televizorius ir AvtoVAZ rašo. Čia pusaiu juokais bet fizikos vadovėlių tai atsimenu dar būdavo pilna senų.. Visokių sovietinių uždavinių apie Sputnik ir Laika ir t.t. Vadovėliams reikia baterijos? Jei ten lankstus lcd, tai neįsivaizduojų kiek jis ten turėtų veikti laiko. Į negyvenamą salą tokio nepasiimsi.. Beto, atsilieps sveikatai man rodos. O amerikiečiams kad ir naujausia informacija nepakels švietimo sistemos rezultatų
Kęstutis 2009-06-12 23:58
Man_In_A_Cage, eknygų skaitytuvai ir taip ploni, kai kurie iš jų net sakyčiau žymiai mažiau vargina akis negu kai kurios senos knygos kur pageltęs popierius, mažas dpi, išsilieję raidės, ten gi nespalvoti ekranai specialūs naudojami, tai yra ne tokių technologijų kurios naudojamos gaminant kompų ekranus ar televizorius. Gana dažnai epopieriai ekranai būna ir kartais labai geru dpi skaičiumi - detalumas žymiai didesnis negu šiaip ekranų.
HiTech 2009-06-13 00:34
Nebutu terminatorius
maxis70 2009-06-13 16:37
Šiaip visai puiku būtų, jei skaitant kokį tekstą į google galėtum įlįsti neaiškumams pašalinti, bet man irgi knyga su ekranu nepalyginami dalykai. Na jei knygų skaitytuvas būtų panašus į knygą, o ne į monitorių, galėtų lankstytis, fonas į popierių panašus, būtų bent keli puslapiai, o ne vienas ištisas ekranas, trumpai tariant, mažai kuo skirtųsi nuo paprastos knygos, o tik raidės ir paveiksliukai (filmukai) atsinaujintų, tada mielai sutikčiau. Na, iki tol tikrai rinksiuosi knygą, o skaitytuvą nebent kaip pagalbinę priemonę pasiliksiu.
Razer guy 2009-06-13 16:46
Pala pala o kaip cheatintis nepagalvojo apie tai
situ 2009-06-14 10:44
Mokykloj daznai nervindavaus, kad nera searcho knygose tai zymiai pagreitintu informacijos ieskojima jose. Esu uz tokia iniciatyva, bet manau, kad reiketu palaukti siek tiek pazangesniu ir butent svietimui skirtu readeriu, nes pvz Amazon Kindle, mano manymu, pagal dizaina pritaikytas laikyti rankose, o ne buti padetas ant stalo.
Nedurnas 2009-06-14 11:50
Kam knygos geriau tai is dalies suprantu, tiek simtmeciu jos egzistavo, buvo vienintelis informacijos saltinis ir visi prie ju priprato, pasirodo kompiuteriai lenkiantys knygas visais aspektais, kaikuriem jie nepatogus, nes neprate prie ju, arba tiesiog nepatinka, kad dauguma tiesiog pamirsta knygas. Su laiku atprasim nuo knygu. Tokios idejos, kaip A.Švarcnegerio skatina kurt naujas technologijas, saugot akims, didinti patoguma ir pan.
Nerkashis 2009-06-14 13:13
Tigi, berods, yra tų read'erių kur skirtingai nuo lcd, jei yra pakankamai šviesu nenaudoja kristalų apšvietimo. Manau toks vaizdas negadina akių labiau nei knyga.
dizaika77 2009-06-14 13:47
Na siaip paprastos knygos niekas nepakeis, net ir elektorinie "skaitymo lempute", kuri yra netobula ir kritiniam atvejui tu niekaip negausi informacijos kaip is atverstos knygos be papildomu energijos saltiniu. Is kitos puses, tai ateities spartumas ir manau turetu bet kuriuo atveju viskas pasikeisti, gal kiek ir geriau butu vien gamtos zalos atzvilgiu, kiek medziu liktu sveiku vien del masines popieriaus gamybos, gamta yra alinama, taigi elektroninis budas sumazintu tas pasekmes, aisku atsiras vistiek kazkokios kitos...
vyckas 2009-06-14 16:25
As uz ebooku naudojima mokyklose. Kalifornija labai teisingai cia daro. Siais laikais pergreit atsinaujina informacija, ypac technologiniuose dalykuose, kad kas kelis metus butu leidziami nauji vadoveliai. O kas sneka apie knygu isnykima, tai klasikos niekas neskaitys is kazkokiu ekraniuku popierines knygos bus dar ilgai. O svietimui ebookai yra super.
O vardas? 2009-06-14 16:37
Jo, galima butu padaryti mokslo reforma lietuvoje. Ir isgarsetu ir investiciju atsirastu. Tiesiog pakeistu visus vadovelius mokykla i netbookus. Visose mokyklose butu WLAN stoteles, kad galetu atnaujinti medziaga. Butu ir vadoveliai virtualus visiem vienodi. Kompiuteriu dykai nedalintu seimom, jie patys juos pirktu. Nu krc.