Plėtojama automobilinė naktinio matymo sistema „Autoliv“  (7)

Kompanija „Texas Instruments“ paskelbė, kad Švedijos automobilių apsaugos sistemų gamintoja, kompanija „Autoliv“, automobilinės naktinio matymo sistemos realizavimui pasirinko „TI DaVinci“ skaitmeninius media-procesorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naktinio matymo sistema turi sensorinį infraraudonųjų spindulių jutiklį, kuris nustato šilumą. Tokiu būdu sistema leidžia vairuotojui „matyti“ praktiškai visiškoje tamsoje ir be apšvietimo naudojimo. Be to, ji yra tokia jautri, kad leidžia vairuotojui matyti viską, kas vyksta tarp dviejų su tolimomis šviesomis priešinga kryptimi važiuojančių automobilių. Sistemos veikimo distancija yra nuo 100 iki 500 metrų (esant idealioms sąlygoms). Naktinio matymo sistema taip pat gana efektyvi rūke. Ji nustatyta taip, kad didžiausias jautrumas atitiktų žmogaus ir gyvūno kūno temperatūrą. Sistemos darbo rezultatai vaizduojami ekrane, esančiame dešiniau vairo. Specialios optikos dėka sistemos apžiūros kampas yra 36°. Be to, sistema turi automatinį greičio matuoklio ir vairo padėties valdymą.

Laukiama, kad automobilinė naktinio matymo sistema „Autoliv“ artimiausiu metu bus realizuota „BMW 7“ serijos automobiliuose. Tačiau informacijos apie naujos sistemos pasirodymo datą dar nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(4)
(0)
(4)

Komentarai (7)