„Adobe“ paslauga „Acrobat.com“ jau mokama  (1)

Pirmadienį kompanija „Adobe“ atsisakė „Acrobat.com“ beta versijos. Nuo šiol vartotojai turės mokėti už savo paskyras. Paslauga, kuria šiuo metu naudojasi daugiau nei 5 milijonai registruotų vartotojų, išlaikys nemokamą versiją, tačiau bus nustatyti naudojimosi apribojimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norint naudotis paslauga be apribojimų, reikia pasirinkti vieną iš dviejų papildomų planų, kurie gali kainuoti 14,99 dolerius ar 39 dolerius per mėnesį arba 149 dolerius ar 390 dolerių per metus. Planas „premium basic“ leidžia konvertuoti į PDF formatą 10 failų per mėnesį bei galimybę 5 dalyviams dalyvauti konferencijoje. Tuo tarpu planas „premium plus“ konvertavimo į PDF formatą neriboja, o konferencijose gali dalyvauti iki 20 dalyvių. Vartotojai, naudodamiesi nemokama versija, gali į PDF formatą konvertuoti tik 5 failus bei vienu metu susijungti su dviem žmonėmis.

Paslaugoje „Acrobat.com“ pradedama naudoti nauja programa „Tables“, atliekanti pagrindines skaičiuoklės funkcijas. Tai leis vienu metu su skaičiuokle dirbti net keliems vartotojams. Jie galės sekti pakeitimus ir pereiti prie ankstesnės dokumento versijos. Praėjusią savaitę kompanijos „Adobe“ produktų valdymo ir marketingo direktorius Eric Larson tvirtino, jog „Tables“ negali pakeisti kompanijos „Microsoft“ gaminamos programos „Excel“. Tačiau jis pabrėžė, kad naujoji skaičiuoklė galės daryti tai, ko nesugeba „Excel“, pavyzdžiui, stebėti, kurioje dokumento vietoje yra kiti žmonės bei įspėti, jei daromi pakeitimai, galintys turėti įtakos kitiems. Jeigu vartotojai nori padaryti nedidelius pakeitimus, tokius kaip stulpelio pločio pakeitimas ar rūšiavimo tvarka, pasirodys įspėjimo žinutė, prašanti patvirtinti šį veiksmą. Ši programa suteiks galimybę atlikti asmeninius pakeitimus, kurie nepakeis pagrindinio dokumento. Kompanija „Adobe“ tikisi, jog tai leis sumažinti elektroninių laiškų srautus ir išvengti problemų, susijusių su skirtingomis programų versijomis.

Skaičiuoklė „Tables“ skiriasi nuo neseniai kompanijos „Google“ pristatytos skaičiuoklės „Docs“. Paleidus programą „Tables“ pasirodo 3 stulpeliai ir 5 eilutės, tuo tarpu programoje „Docs“ pasirodo daugybė langelių. Naujoje programoje įtraukta daugybė formulių, tačiau neleidžiama nurodyti atskirų langelių – galima nurodyti tik visą stulpelį. Kompanija „Adobe“ yra įsitikinusi, jog vartotojai naudosis šiomis programomis, nors jos bus ir apmokestintos. Tačiau kol kas vartotojai dar gali naudotis „Buzzword“, „Presentations“ bei „Tables“ programomis nemokamai ir be jokių apribojimų. Vienintelis pokytis – tai galimybė vartotojams dalytis tuo, ką sukūrė naudodamiesi šiomis programomis: jie gali konvertuoti failus arba aptarti juos konferencijose, vykstančiose realiu laiku.

Kompanija „Adobe“ tikisi, jog ateityje vartotojai šiomis programomis galės naudotis ir išjungę naršykles. Bendrovė siekia, kad šios programos būtų prieinamos ir mobiliuosiuose telefonuose: vartotojai galėtų atlikti taisymus bei sukurti naujus dokumentus. Žinoma, šiais metais tai dar nebus įgyvendinta. Kompanija „Adobe“ stengiasi atnaujinti PDF technologiją. Siekiama, kad vartotojai galėtų matyti kitų asmenų padarytus pakeitimus. Kompanija „Adobe“ kol kas atsilieka nuo kitų bendrovių: „Google“, „Zoho“ ir „ThinkFree“ šias paslaugas teikia jau seniai, netrukus prie jų prisijungs ir kompanija „Microsoft“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)