Skatinama didesnį dėmesį skirti skraidančioms vėjo jėgainėms (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HiTech 2009-06-22 20:41
Na jei daug tokiu pristatytum visur, kazin ar butu isvengta susidurimu su lektuvais?
kiesza 2009-06-22 21:35
galetu ikelt 1 milziniska propeleri kokiu 5km skersmens i tuos 10km auksti ir gamintu elektra visai europai..
O vardas? 2009-06-22 22:10
zaibolaidis.
immortallt 2009-06-22 22:37
Kaina tai ne tai kad is pirsto lauzta, o net palubinskis nustebtu Jie dar net prototipo veikiancio neturi, o jau kaina sako. Ir su tokia kaina, koks atsipirkimo laikas ? Tokiame aukstyje, kaip veiks viskas ? Kaip tos vejo jegaines nenunes tie vejai ? Jeigu ta vejo jegaine stoves vietoj, tai kartais nereikes lygiai tokios pacios jegos kuri suks turbinas, kad ji priesintusi ir nenuskristu ? Kiek pamenu cia buvo ir fiziku, gal galite pakomentuot ?
kionig 2009-06-22 22:40
Negadyca ni... Dar perdideles fantazijos cia 9km kabeliuko kurio storis kaip pora ranku ar netgi 5x storesnis ir dar ne vieno tokio reiktu, plius kaip islaikyti tas jegaines mazdaug toje pacioje vietoje, kad jos netaptu sklandytuvais, kurie leistusi zemen 10 m/s^2 pagreiciu O dar tas magiskas skaicius 9 km, kuriuose skraido airbusai tai isvis pzdc Paziurim kieno autorines teises, o gi balsas el te Velniai jie blemba.. eilines pasakecios vaikuciams apie tokius projektus. "sraujymėmis" ir "jet stream" galima butu pakeisti labai normaliu techniniu zodziu srautas, bet zinau, kad sitas pretenzijas reiktu sakyti balso el te admnistracijai.
immortallt 2009-06-22 23:26
jei atvirai, man termobranduoline jegaine atrodo realiau
Ignasnn 2009-06-23 02:01
na jei stebuklingu budu iskeltu ir islaikytu ta turbina vietoje, as pradesiu tiket vejo energija. bet, kol kas, visom keturiom uz atomine energija ir darbus kuriant sintezes reaktoriu.
T 2009-06-23 09:46
Logiškai pagalvojus, tokią jėgainę būtinai reikia pritvirtinti prie žemės, kad ją nenupūstu ir niekaip kitaip jinai vienoje vietoje neišsilaikytu. O 9 km kabelis, jei ir būtu išspręsta jo nenutrūkimo problema, jis vis tiek būtu labai sunkus. Idėja tikrai utopiška.
elektrikas 2009-06-23 10:39
Nenamau, kad čia yra kažkokių ypatingų techninių problemų, tik kabelis labai sunkus gautusi ir būtų brangu ją iškleti, gal su kokiu dirižabliu, bet kiek aukšokai, arba kaip aitvarą įsibėgėjus greitkelyje. O pakabinti vietoje nėra problemų, jeigu pastovus vėjas ir dar su kompiuterine korekcija, elementari aerodinamika ir išbandyti lengva kameroje. Kiek suprantu čia planuoja iškelti panaudodami tuos pačius propelerius naudojant generatorių kaip elektrinį variklį, kogero ir čia ir yra paprasčiausias būdas iškleti tą elektrinę.
Nerka 2009-06-23 11:19
na cia kyla galybe klausimu, bet bus sprendziama tai manau bus protingai daroma... Kad ir super apsauga nuo zaibu, tikslus jegainiu nuokrypiu spindulys kuris neleistu susidurima su lektuvais, o pazeme net draudzima prie jo skraidymas, suprojektuota taip kad nelaimes atveju nukritus elektriniai ji issiardytu i mazus gabalus ar panasiai (jai kristu i gyvenama zona), zinoma kabelio svoris palengvintu jegaines islaikyma, bet su pakelimo daugiau reikalu, na ir dar daug niuansu... Bet manau geresnis variantas, nei iskelti palydova, kuris tiektu i zeme anergija )
elektrikas 2009-06-23 13:10
Yra ir šiame portale straipsnis apie kompaniją, į kurią investavo google, ten pakabina dirižablį, bet jų puslapis labai neinformatyvus http://www.makanipower.com/vision.html gal net nevertas nuorodos, čia nėra fantastiškos srities idėjos. O su lėktuvais visiškai nėra jokios problemos, jie turi savo "takus" ir tokios problemos jau išpręstos jau prieš kelis dešimtmečius, kitaip patys lėktuvai susidurtų. Žinoma, kad tokia elektrinį gali ir nukristi, bet daugiau šansų, kad nukris lėktuvas, tuolabiau, kad šio aparto nukritimo vieta yra prognozuojama ir yra pilna neapgyvendintų vietovių.
Drunk 2009-06-23 14:46
Yra pakaitalas lėktuvams, tik magnatai kol naftos neišsiurbs, jo neleis pradėti masiškai statyti, traukiniai vakuumo tunelyje varomi elektra. 6k+ km/h. Kaip ir visi kiti dalykai kurie yra jau išrasti, tik užtildyti teršėjų.
lape 2009-06-23 15:09
Man atrodo, kad žodį "neišsenkantis" reiktų vartoti kiek atsargiau šiuo atveju.
immortallt 2009-06-24 00:10
lape, veja sukuria skirtingos temperaturos, nevienodas zemes pavirsiaus isilimas bei zemes sukimasis apie savo asi. Tad kol zeme suksis ir saule svies - vejai bus Blogiausiu atveju, jie gali pakeisti savo trajektorijas. Beje del atominiu ir termobranduoliniu... Po pirmosios sprogimo isgyventume, o po antrosios... Nu nebuciau toks tikras, nes ji turetu but way beyond A-fusion... Bent jau greita mirtis
elektrikas 2009-06-24 11:42
Drunk, del objektyvumo reikėtų paminėti, kad didžiausios investicijos į Saulės energetiką ir elektromobilius ateina būtent iš "naftos magnatų", pavyzdžiui didžiausia naftos gavybos korporacija pasaulyje Exxon Mobil http://money.cnn.com/2009/06/23/news/co ... 2009062314 , arba Shell http://www.renewableenergyworld.com/rea ... ness-42840 jau pelningai ir pardavė tą padalinį. Tie "magnatai" neturi jokių sentimentų naftai, jiems pinigai nekvepia, jeigu vėjas prisuks pinigų, tai ir investuos į vėją. Trumpai tariant jūsų įsitikinimai yra visiškai klaidingi, reikia daugiau šviestis, kad nekiltų tokie sąmokslai galvoje iš nežinojimo.
Kęstutis 2009-06-24 22:32
„Pasak jo, net pačiose tinkamiausiose vietose atmosferos sraujymės „dirba“ tik apie 5 proc. viso laiko. “ - tai reiškia, kad dirba tik 20 d. per metus. O tai visą kitą laiką ten nėra vėjo ar kaip? Pati svarbiausia informacija nutylima.
kelmas 2009-06-26 11:48
nu kabelis tai kabelis :} pasidomekit apie space lift'a :} is nano ( priminsiu, nano 10^9 m) vamzdeliu klijuoja. tai cia del svorio px bet kokiu budu jis ten "sklandys". ok, laikytusi vietoj su varikliais., kad ir kaip sunku suvokt, bet tarkim bet tas neimanoma vien del to, kad kaip minejo, "sraujymes" dirba tik 5%. as taip supratau, kad tik 20 dienu apsimoketu tam F.E.G. ten sklandyt o ir ta energija reiktu kaupt, nes tikrai butu labai naivu tiketis, kad prisukus elektros virs amerikos, jie duotu dali europai va sitaip uz 2ct. all in all, projektas kiek miglotas ir utopinis, taciau as visom keturiom uz bet ka, kas galbut bent jau igali pakeist tradicini mastyma ir ieskoti netradiciniu sprendimo budu.