Hakeriai atakuoja „Internet Explorer“ vartotojus  (26)

Korporacija „Microsoft“ įspėja apie naują ir pavojingą „Internet Explorer“ pažeidžiamumą, susijusį su vienu iš „ActiveX“ komponentų, kuris teoriškai leidžia perimti visišką kontrolę užkrėstame kompiuteryje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip aiškinama, problema yra susijusi su „Video ActiveX Control“ moduliu. Vartotojui besinaudojant „Internet Explorer“, puolantys hakeriai gali pakeisti sistemos būklę taip, jos bus galima įvykdyti bet kokią savavališką kenksmingo kodo paleidimo funkciją, o nukentėjęs vartotojas niekaip negalės pasipriešinti.

„Microsoft“ perspėja, jog jau yra užfiksuoti išpuoliai, naudojant šią spragą. Pažeidžiamiausi kompiuteriai yra su programine įranga Windows XP ir Windows Server 2003, programinės įrangos Internet Explorer 6 ir 7 versijose. Operacinės sistemos Windows Vista ir Windows Server 2008 šių spragų neturi.

„Užlopyti“ šio pažeidžiamumo kol kas neįmanoma. „Microsoft“ pabrėžia, jog dirba prie pažeidžiamumo taisymo, tačiau ištaisymo terminai dar yra neaiškūs. Gali būti, jog taisymas įeis į liepos mėnesio atnaujinimus, kurie pasirodys liepos 14 dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (26)

Susijusios žymos: