Ar norėtumėte sukurti trijų dimensijų nuotraukas?  (5)

Dar visai neseniai toks klausimas būtų skambėjęs labai keistai, tačiau dabar tai padaryti jau galite patys, o padėkoti reikėtų Davidui McKinnonui iš Quinslando technologijos universiteto (Australija), aštuonerius metus kūrusio naują trijų dimensijų nuotraukų gamybos technologiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

O svarbiausia tai, kad jo sukurta programinė įranga, leidžianti iš nuotraukų pluošto sukurti trijų dimensijų vaizdus, yra nemokama.

Iki šiol tokios technologijos buvo brangios ir dažniausiai naudojamos 3D animatorių, profesionalių projektuotojų, pasitelkus lazerinius skanerius, galingus kompiuterius bei brangią programinę įrangą.

O MacKinono sukurtai kompiuterinei programai, pavadintai 3Dsee, šių dalykų nebereikia, ir ji trimatę nuotrauką gali sukurti tik iš keliolikos nuosekliai padarytų objekto nuotraukų, kurios turėtų dengti viena kitą bent 80-90 procentų.

Be abejo, visai neblogai sukurti kokios iškylos trimatę nuotrauką, tačiau nėra abejonių, kad ji labai praverstų muziejams, meno galerijoms ar interneto parduotuvėms bei aukcionams, kuriuose potencialus pirkėjas galėtų apžiūrėti sudominusį daiktą iš visų pusių, taip pat ir inžinieriams, dizaineriams ir daugelyje kitų sričių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)