„LG Electronics“ pristatė naujus LCD televizorius su pilnu LED apšvietimu  (0)

Pasaulinė lyderė ir vartotojiškos elektronikos technologinių inovacijų kūrėja „LG Electronics“ (LG) šiandien pristatė du naujus itin plonus skystųjų kristalų (LCD) televizorius su pilnu diodiniu (LED) apšvietimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujieji 55 colių (beveik 140 cm) įstrižainės LH95 ir LH93 modelio televizoriai rinkoje pirmauja savo vaizdo kokybe, dizainu ir patogumu. Nuo įprastų LCD televizorių su LED apšvietimu naujieji skiriasi tuo, kad diodai yra išdėstyti po visu ekranu, o ne tik jo kraštuose. „Šie gaminiai sukurti taip, kad patenkintų aukštos kokybės reikalaujančių vartotojų pageidavimus ir pasiūlytų neprilygstamą kokybę bei dizainą, - sakė „LG Electronics Home Entertainment Company“ prezidentas ir vykdantysis direktorius Simonas Kangas (Simon Kang). – Šie nauji modeliai pakeis LCD TV su LED apšvietimu rinką ir mes tikime, kad jie sutvirtins LCD televizorių, kaip aukštos klasės gaminių, įvaizdį.“ Naujos ambicingos LG gaminių serijos modeliai pasižymi šviesesniu ir švaresniu, palyginus su konkuruojančiais gaminiais, vaizdu ekrane. Tokia kokybė išgaunama dėl apšvietimo sistemos, kurioje naudojami 3360 diodų – tai 7 kartus daugiau nei dabartiniuose LCD televizoriuose su šoniniu LED apšvietimu. Pilno LED apšvietimo modeliai pasižymi ir 5000000:1 kontrastu, kurį sukuria pažangi pritemdymo technologija, dalinanti ekraną į 240 atskirų blokų. O dėl 240 Hz siekiančio ekrano atnaujinimo dažnio, net ir aktyvaus, greito veiksmo scenose vaizdas išliks aiškus. Be to, šiuose LG televizoriuose naudojama patentuota technologija, kuri leidžia sumažinti televizoriaus korpuso storį iki 24,8 milimetro. Ši technologija leidžia diodus išdėstyti horizontaliai ir sumažina atstumą nuo jų iki ekrano.

Kita inovacija, pirmą kartą pateikiama su šiais naujaisiais LED LCD televizoriais – pažangi belaidžio ryšio sąsaja, kuri leidžia vaizdą perduoti nesuglaudintą. Tad vaizdas iš DVD grotuvų, žaidimų kompiuterių ar namų kino priedėlių belaidžiu ryšiu pasieks televizorių nepraradęs kokybės.

LG planuoja agresyviai plėsti diodinio apšvietimo LCD televizorių verslą ir ketina kitais metais jų parduoti nuo 3 iki 4 mln. vienetų. Kad patenkintų skirtingų rinkos segmentų poreikius, LG siūlys tris skirtingus pilno diodinio apšvietimo LCD televizorius. Itin ploni televizoriai bus pozicionuojami kaip aukštos klasės gaminiai ir šioje kategorijoje šiais metais kompanija pristatys daugiau gaminių. LG išleis ir pigesnius 42 ir 47 colių (107 cm ir 119 cm) įstrižainės pilno diodinio apšvietimo LCD televizorius, kurie nebus tokie ploni.
Kompanija prognozuoja, kad pasaulinė LCD televizorių su diodiniu apšvietimu rinka išaugs iki 30 mln. vienetų kitais metais nuo 3,1 mln. vienetų šįmet, o 2011 metais jų bus parduota 68 mln. LG stengiasi tapti antra pagal dydį LCD televizorių gamintoja ir numato, kad LCD televizorių su diodiniu apšvietimu dalis visoje LCD TV rinkoje išaugs nuo 2,6 proc. šįmet iki 20 proc. kitais metais ir 40 proc. 2011-aisiais.


Apie „LG Electronics, Inc.“
„LG Electronics, Inc.“ (KSE: 066570.KS) yra pasaulinė lyderė technologinių naujovių namų elektronikos, mobiliųjų komunikacijų ir buitinės technikos srityse. Kompanijoje dirba daugiau nei 84 tūkst. darbuotojų, 115 padalinių visame pasaulyje. Pernai kompanijos pasauliniai pardavimai siekė 44,7 mlrd. JAV dolerių. Bendrovė jungia laisvalaikio namuose, mobilių komunikacijų, buitinės technikos, oro kondicionavimo ir sprendimų verslui padalinius. LG yra vienas didžiausių pasaulyje plokščiųjų ekranų televizorių, garso ir vaizdo prietaisų, mobiliųjų įrenginių, oro kondicionierių ir skalbimo mašinų gamintojų. LG yra pasirašiusi ilgalaikę bendradarbiavimo sutartį ir yra pasaulinis „Formulės 1“ partneris ir „Formulės 1“ technologijų partneris. Būdamas išskirtiniu partneriu, LG turi išskirtines rinkodaros ir pavadinimų naudojimo teises buitinės elektronikos, mobiliųjų telefonų ir duomenų procesorių srityse. Daugiau informacijos – www.lge.lt.


Apie „LG Electronics Home Entertainment Company“
„LG Electronics Home Entertainment Company“ yra viena didžiausių plokščiųjų ekranų, garso ir vaizdo produkcijos gamintojų pasaulyje. Kompanija gamina skystųjų kristalų (LCD) ir plazminius televizorius, namų kino sistemas, „Blu-ray“ grotuvus, audio komponentus, plazminius ekranus bei kitą produkciją. LG ne tik kuria daug naudingų funkcijų turinčius prietaisus, bet ir orientuojasi į stilingą gaminių dizainą ir technologines naujoves, leidžiančias pagerinti laisvalaikio namuose įspūdžius. www.lge.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)