Bebaimis motociklininkas perskrido per Tower tiltą Londone  (2)

Akrobatinio motokroso žvaigždė Robbie Maddisonas šiąnakt nustebino Londoną kai motociklu peršoko atidarytą Tower tiltą ore atlikdamas atbulinį salto. 27 m. australas apie trečia valandą nakties vietos laiko pasinaudojo tiltu tarsi tramplynu, pakilo į orą ir perskriejęs 30 metrų virš Temzės upės sėkmingai nusileido kitoje tilto pusėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmosiomis pirmadienio ryto valandomis R.Madisonas įrašė savo vardą į istoriją kaip pirmasis žmogus motociklu peršokęs Tower tiltą. Australas vienu iš Londono simbolių pasinaudojo ir kaip tramplynu, ir kaip nusileidimo rampa – perskriejo plyšį virš Temzės kai įžymusis tiltas buvo pakeltas. Įsibėgėjęs iki maždaug 75 km/h greičio R.Maddisonas atsispyrė iš šiaurinės tilto pusės atliko atbulinį salto be rankų ir suvaldęs motociklą nusileido pietinėje Tower tilto pusėje. R.Maddisonas garsėja neįtikėtinais šuoliais: australui priklauso ilgiausio šuolio motociklu rekordas (106,9 m) ir šuolis ant aukščiausios vertikalios platformos – Triumfo arkos kopijos Las Vegase pasitinkant šiuos metus (25,9 m). Po šuolio šįryt R.Maddisonas sakė: „Visas šis eksperimentas – neįtikėtinas. Iškart po šuolio Las Vegase pradėjau mąstyti ką nors išskirtinio atlikti čia, Londone, ir su pagalbininkais apžiūrinėjome Tower tiltą kelis mėnesius. Ant tilto galėjau sugaišti tik kelias minutes, todėl viskas turėjo būti suplanuota sekundžių tikslumu – turėjome atsižvelgti į aplinkybes, bet mums pavyko.

Žmonės sako, kad aš pakvaišęs, bet tiesiog noriu sužinoti kur mano sporto galimybių ribos ir man patinka tokie milžiniški iššūkiai. Skristi tarp dviejų bokštų virš Temzės – neįtikėtinas jausmas“.

R.Maddisonas sugrįš į Londoną rugpjūčio 22 d. dalyvauti „Red Bull X-Fighters“ – prestižinio FMX (angl. Freestyle MotoX) čempionato – finale įspūdingoje vietoje šalia Battersea jėgainės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)