Europoje atsigauna automobilių pardavimai  (4)

Duomenys byloja, kad birželio mėn. dėl daugybės nacionalinių gelbėjimo schemų, pirmą kartą per 14 mėn. Europoje padidėjo naujų automobilių pardavimai, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigia Europos Automobilių gamintojų asociacijos atstovai, lyginant su praėjusių metų duomenimis, praėjusį mėnesį 28 Europos valstybėse naujų automobilių registracijų skaičius išaugo 2,4 proc.

Vokietija yra viena iš pirmųjų valstybių, kurioje naujus automobilius perkantiems vairuotojams už atiduodamus senus automobilius buvo suteikiamos nuolaidos, įsigyjant naujus automobilius. Vokietija pirmauja tarp 28 Europos valstybių – naujų automobilių registracijų skaičius joje padidėjo 41 proc.

Didžiojoje Britanijoje naujų automobilių registracijų skaičiaus mažėjimas sulėtėjo.

Lyginant su praėjusiais metais, birželio mėn. naujų automobilių registracijų skaičius Didžiojoje Britanijoje sumažėjo 15,7 proc. Kiek anksčiau šiuos duomenis paskelbė ir Didžiosios Britanijos prekybos grupė „Automobilių gamintojų ir pardavėjų organizacija“ (AGPO). Tuo tarpu gegužės mėn. buvo užfiksuotas 25 proc. sumažėjimas.

AGPO atstovai teigia, kad taip nutiko dėl gegužės 18 d. pradėtos Didžiosios Britanijos gelbėjimo schemos „teigiamą įtakos“.

Europos Automobilių gamintojų asociacijos duomenimis, birželio mėn. 28 Europos valstybėse buvo parduota 1,46 mln. naujų automobilių, t.y., daugiau nei prieš metus, kai buvo parduota 1,43 mln. automobilių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: