Skambi italų pergalė prieš piratus: daugiau triukšmo nei realios naudos?  (5)

Italijos autorinių teisių apsauga besirūpinanti organizacija FPM (Federation Against Music Piracy)organizacija paskelbė apie praėjusią savaitę įvykdytą didelį reidą, nukreiptą prieš piratinius tinklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal oficialius pranešimus, labiausiai nukentėjo portalas „Mininova“, turėjęs panaikinti 20 tūkstančių torrent'ų. Taip pat buvo uždaryta 12 failų apsikeitimo serverių, tinklai ed2k ir Direct Connect. Buvo panaikinta 10 tūkstančių torrent nuorodų į muziką, talpinamų įvairiuose failų apsikeitimų serveriuose, tokiuose, kaip „RapidShare“ ir „Megaupload“. FPM atstovai teigia, kad jie užfiksavo apie 10 milijonų nelegalių parsisiuntimų iš šių nuorodų.

Tačiau vienas iš portalo „Mininova“ įkūrėjų Erik Dubbelboer sako, kad nieko nežino apie pašalintas torrent nuorodas iš savo portalo. Jis pažymėjo, jog negavo nei vieno pranešimo iš „FPM” personalo. „TorrentFreak“ žurnalistai teigia, kad „FPM” antipiratavimo organizacija šiek tiek pagražino rezultatus.

FPM organizacija buvo įkurta 1996 metais. Ji sukurta po to, kai Tarptautinė garso įrašų federacija (IFPI) ir Italijos garso įrašų federacija (FIMI) nusprendė suvienyti pastangas kovoje su neteisėtu muzikos platinimu Italijos teritorijoje.

„Mininova“ yra vienas iš didžiausių torrent portalų visame pasaulyje. Tai ne pirmas kartas, kai antipiratavimo organizacijos atkreipia dėmesį į šį portalą. Gegužę prasidėjo teismo procesas su olandų biuru „BREIN“ ir „Mininova“ administratoriais. Kovotojai su piratavimu reikalauja, kad administratoriai vykdytų filtravimą ir šalintų torrent nuorodas į nelegalų turinį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: