„Nissan“ išleis elektromobilio prototipą  (14)

Kompanija „Nissan“ atskleidė naujo elektromobilio kūrimo planus, kuris gali įveikti 160 km be papildomo pakrovimo ir naudojasi specialiomis vairuotojo pagalbai skirtomis online paslaugomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį pirmadienį kompanija pademonstravo elektromobilio prototipą, sukurtą „Tiida“ sedano pagrindu. Gamintojai paskelbė, kad šis modelis bus oficialiai pristatytas rugpjūčio 2 dieną ir pasirodys prekyboje 2010 metais Japonijoje ir JAV.

Naujas elektromobilis galės prisijungti prie specialių „Nissan“ serviso centrų ir vairuotojui suteikti būtiną informaciją. Sistema „EV-IT“ pavaizduos žemėlapyje įveiktą atstumą ir galės apskaičiuoti ar užteks energijos galutiniam tikslui pasiekti. Esant reikalui, sistema nurodys vairuotojui artimiausią akumuliatoriaus pakrovimo punktą.

Taip pat vairuotojas prijungto prie interneto kompiuterio arba telefono pagalba gali per atstumą sužinoti akumuliatoriaus įkrovimo lygį ir iš anksto įjungti kondicionierių. Baterijos įkrovimas gali būti planuojamas tam tikru metu, kad išvengti elektros tinklų perkrovos.

Nežiūrint į tai, kad „Nissan“ atsilieka hibridinių automobilių kūrime, kompanija yra viena aktyviausių elektromobilių kūrėjų. Jau testuojamas modelis „EV-02“ su „Nissan Cube“. Kompanija bendradarbiauja su „Better Place“, kuri stato akumuliatorių pakrovimo punktų tinklą.

Naujo „Nissan“ modelio kaina kol kas neanonsuojama, bet kompanijos darbuotojai papasakojo, kad jų automobilis konkuruos su benzininiais modeliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: