„Microsoft“ atsisakė „europietiškos“ „Windows 7“ versijos  (2)

Bendrovė „Microsoft“ vis dėlto atsisakė savo ketinimo Europos Sąjungos rinkai tiekti „Windows 7 E“ operacinės sistemos versiją be naršyklės „Internet Explorer“, praneša „Vnunet.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau bendrovė skelbė, kad ES šalyse gyvenantiems vartotojams bus parduodama vadinamoji „Windows 7 E“ versija, kurioje nebus „Internet Explorer“. Taip esą buvo atsižvelgta į Europos Komisijos reikalavimą nepiktnaudžiauti savo dominuojančia padėtimi interneto naršymo programų rinkoje.

Tačiau, pasak „Microsoft“ atstovų, Europos Komisija sukritikavo tokį sprendimą teigdama, kad vartotojams turi būti suteikta naršyklės pasirinkimo laisvė, užuot pasiūlius jiems operacinę sistemą išvis be jokios naršyklės.

„Microsoft“ viceprezidentas Dave‘as Heineris oficialiame bendrovės tinklaraštyje pranešė, kad, atsižvelgusi į tokią Europos Komisijos nuomonę ir savo partnerių siūlymus dėl „Windows 7 E“ versijos, bendrovė nutarė tiekti Europos šalims tą pačią „Windows 7“ versiją, kaip ir visame pasaulyje. Tačiau joje atsiras vadinamasis balsavimo langas, kuriame OS diegimo metu vartotojai galės pasirinkti pageidaujamą interneto naršyklę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: