JAV pabūklai su GPS sviediniais pasiekė 100 proc. taiklumą (Video)  (10)

JAV korporacija „Raytheon“ pranešė, kad pasiektas dar vienas „Excalibur“ haubicos sviedinių su GPS nukreipimo sistema rekordas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokomųjų šaudymo pratybų metu iš haubicos „V109 Paladin“ buvo paleisti 9 „Excalibur“ sviediniai. Visi jie pataikė į taikinius ne didesne nei 2 metrų paklaida. Tai reiškia, kad buvo pasiektas 100 proc. šaudymo tikslumas, teigiama „Raytheon“ pranešime.

Naujoji 155 mm „Excalibur“ sviedinių modifikacija sumušė ankstesnį taiklumo rekordą: ankstesnioji „Ia-2“ modifikacija užtikrino ne didesnę nei 5 metrų tikslumo paklaidą.

Pranešama, kad tikslumą dar labiau sustiprino naujoji bendrovės „Atlantic Inertial Systems“ inercinės korekcijos sistema.

Pabrėžiama, kad tolimojo nuotolio „Excalibur“ sviedinių (jais šaudyti galima iki 40 kilometrų atstumu) pataikymo tikslumas nepriklauso nuo atstumo iki taikinio. Be to, naujoje „Excalibur Ia-1“ modifikacijoje įdiegta labai įdomi „antitaikinio“ funkcija, labai padidinanti artilerinio apšaudymo saugumą.

Dabar „Excalibur“ sviediniais šaudanti haubica nustato ne tik taikinį, bet ir „antitaikinį“ – apšaudomo rajono tašką, į kurį pataikęs sviedinys pridarytų mažiausiai žalos. Taip siekiama dar sviedinio skrydžio metu nukreipti jį į „antitaikinį“, jei staiga paaiškėtų, kad sunaikinti taikinio neįmanoma ar nebetikslinga.

Daugiau apie „Excalibur“ technologiją galima paskaityti šiame straipsnyje bei peržiūrėti video siužetą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: