„iPhone“ karaliauja: šio telefono pardavimai sukuria 32 proc. pelno nuo visos telefonų rinkos apyvartos  (34)

„Bernstein Research“ kompanijos analitikas Toni Sacconaghi apskaičiavo, kad prekyba „Apple iPhone“ telefonais sukuria apie 8 proc. pajamų ir 32 proc. grynojo pelno nuo visų telefonų, parduotų visame pasaulyje per pirmąjį pusmetį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kitaip tariant, „Apple iPhone“ telefonus pirkėjai ne tik "šluoja" nuo lentynų, tačiau dar ir didina „Apple“ grynąjį pelną sparčiau nei bet kokios kitos telefonų gamintojos atveju.

Per šešis mėnesius nuo metų pradžios „Apple“ pajamos sudarė daugiau nei 5 mlrd. JAV dolerių. Pagal šį parametrą kompanija yra aukščiau už „Nokia“, „Samsung“, „RIM“ ir „LG“.

Vien „Apple“ telefonų pardavimai pasiekė 2 milijardus JAV dolerių, o tai yra apie 100 milijonų JAV dolerių daugiau nei „Nokia".

Šis tyrimas pateikia duomenis apie pirmuosius du metų ketvirčius. Tačiau „iPhone 3GS“ buvo pradėtas pardavinėti birželio pabaigoje ir jo pardavimai geresni nei „iPhone 3G“. Akivaizdu, kad antrojo pusmečio rodikliai „Apple“ bus dar geresni.

„RIM“ marža yra beveik 20 proc., „Nokia“, „Samsung“ ir „LG“ – 10 procentų. Tuo tarpu „Sony Ericsson“ ir „Motorola“ yra nuostolingi.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (34)