„eBay“ ir „GM“ pradėjo naujų automobilių pardavimo eksperimentą  (0)

Pirmadienį kompanijos „General Motors“ ir „eBay Inc“ pranešė, kad internete šimtai Kalifornijos automobilių pardavėjų leis vartotojams derėtis dėl naujų automobilių bei sunkvežimių kainų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maždaug 225 „GM“ pardavėjai Kalifornijoje paskelbė, kad dalyvaus šioje programoje. Iki rugsėjo 8 dienos jie pardavinės automobilius „Buick“, „Chevrolet“, „GMC“ bei „Pontiac“ per interneto automobilių prekyvietę „eBay Motors“. Automobilių bus galima ieškoti „eBay Motors“ svetainėje ir pagrindinėje „eBay“ svetainėje.

Šis bandymas – tai dalis kompanijos „GM“ apyvartos didinimo plano. Juo išplečiama jau dabar vykdoma partnerystė, kurios metu per „eBay“ svetainę parduodami naudoti automobiliai. Tai taip pat pažymi Kalifornijos valstijoje, San Jose mieste įkurtos kompanijos „eBay“ permainas, kadangi dauguma automobilių, parduodamų svetainėje „eBay Motors“, buvo naudoti. Jau nuo šiandien „eBay“ lankytojai galės apsilankyti svetainėse „gm.ebay.com“ bei „chevy.ebay.com“, kuriose jie galės peržiūrėti naujus 2008 ir 2009 metais pagamintus automobilius. Automobilių pardavėjams jie galės užduoti klausimų ir išsiaiškinti finansavimo galimybes.

Šios svetainės įtrauks ir svetainėje „eBay Motors“ naudojamą internetinį įrankį, padedantį pirkėjams nustatyti ar jie gali dalyvauti vyriausybės skatinamoje programoje „cash-for-clunkers“. Automobilių pirkėjai galės pasirinkti vieną iš dviejų šiuo metu „eBay Motors“ siūlomų galimybių: derėtis dėl automobilio kainos su pardavėju internete arba įsigyti automobilį už nustatytą kainą.

„EBay Motors“ viceprezidentas Rob Chesney tvirtino, kad kompanijos nusprendė šį bandymą atlikti Kalifornijos valstijoje, nes čia gyvena daug vartotojų, besidominčių technologijomis. „EBay“ vartotojai, gyvenantys kitose valstijose, gali susisiekti su automobilių pardavėjais ir išsiaiškinti ar jie nori jiems parduoti automobilius.

Dar liepos mėnesį „GM“ vadovas Fritz Henderson sakė, kad kompanija planuoja eksperimentą, kurio metu „eBay“ vartotojams bus leista teikti pasiūlyti kainą už automobilius arba pirkti juos už nustatytą kainą. Tačiau kol kas dar nebuvo atliktas nei vienas sandoris.

Šiuo metu daugybė vartotojų internete domisi naujais automobiliais, tačiau norėdami atlikti pirkimus jie kreipiasi į pardavėjus. Jis tikisi, kad tai sukurs didesnį susidomėjimą „GM“ automobiliais – kompanija siekia patobulinti rinką.

Ši programa yra patraukli ir kompanijai „eBay“, kadangi ji siekia padidinti savo prekių rinką. Be to, tai pritrauks naujų klientų, pasiryžusių pirkti internetu. Naudotų automobilių pardavimas „eBay“ svetainėje yra įrodymas, kad vartotojai vis dažniau pasiryžę brangius daiktus pirkti internetu. Kompanijos neatskleidė finansinių sandorio detalių, tačiau „GM“ atstovas John McDonald tvirtino tikintis, jog šis susitarimas bus naudingas abiems šalims. Jei kompanijos nuspręs, kad šis eksperimentas buvo sėkmingas, jos išplės jį visoje šalyje. „eBay“ rinkų prezidentas Lorrie Norrington sakė, kad „eBay“ galbūt panašią programą ims vykdyti ir su kitais automobilių gamintojais.

Kalifornijos automobilių pardavėjas Inder Dosanjh jau pardavinėja „eBay“ svetainėje naudotus automobilius. Jis teigė, kad ši programa rodo, jog „GM“ stengiasi surasti naujų būdų, kaip galima parduoti automobilius. Jis planuoja šią savaitę pateikti visų prekių sąrašą „eBay“ svetainėje. „Aš manau, kad jie tai turėjo padaryti jau seniau“, - sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)