"NSS Labs": „Internet Explorer 8“ – saugiausia naršyklė  (20)

Kompanija „NSS Labs“ baigė tyrimą, siekiantį įvertinti šiuolaikinių naršyklių vartotojų apsaugą nuo kenkėjiškų programų ir „Fišingo“ internete. Iškart pažymėsime, jog tyrimas buvo finansuojamas kompanijos „Microsoft“, todėl kai kurie nepriklausomi analitikai pareiškė abejones dėl rezultatų objektyvumo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„NSS Labs“ tarnybos įvertino penkias naršykles: „Internet Explorer 8“, „Firefox 3“, „Google Chrome 2“, „Safari 4“ ir „Opera 10 beta“. Visų interneto naršyklių veiksmingumas buvo išbandytas siekiant apsaugoti vartotojus nuo labiausiai pavojingų ir plačiai internete paplitusių, grėsmingų šnipinėjimo programų, informacijos vogimo ir t.t.

Naršyklės buvo tiriamos visiškai „švarioje“ aplinkoje, naudojant tik tuos papildymus, kurie buvo nustatyti pagal nutylėjimą. Antivirusinė programa nebuvo naudojama. Bandymai vyko keturiolika parų.

Pagal „NSS Labs“ tyrimo rezultatus - saugiausia naršyklė dabar yra 8-oji „Internet Explorer“ versija. Atliekant tyrimą su šia naršykle, buvo užblokuota 81 proc. kenksmingos programinės įrangos. Palyginimui: „Firefox 3“ užblokavo 27 proc., o „Safari 4“ – 21 procentą. Naršyklės „Google Chrome 2“ ir „Opera 10 Beta“ buvo ketvirtoje ir penktoje vietoje - užblokavo 7 proc. ir 1 proc. kenksmingos programinės įrangos.

Bandymų - asmeninės informacijos išgavimo naršyklių pagalba - rezultatai: „Internet Explorer 8“ ir „Firefox 3“ sustabdė 83 proc. ir 80 proc. išpuolių. „Opera Beta 10“ – 54 proc., „Chrome 2“ - 26 procentus. Prasčiausius rezultatus, pagal „NSS Labs“, parodė naršyklė „Safari 4”, sustabdžiusi 2 procentus išpuolių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (20)

Susijusios žymos: