Planuojamas statyti aukščiausias pasaulyje medinis pastatas  (15)

Norvegijoje planuojama statyti 16-17 aukštų medinį pastatą, kurio visai statybai bus panaudotos šiltnamio efekto neskatinančios technologijos. Vietos administracija statinį naudos kaip kultūrinį šiaurinės šalies pakrantės centrą - čia tilps biblioteka, teatras, meno studijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apytiksliai 10000 kvadratinių metrų ploto interjeras bus skirtas akcentuoti ekologiją ir atsinaujinančią energetiką skatinantį gyvenimo būdą. Pastatas stovės Norvegijos pasienio su Rusija miestelyje Kirkenes. Ši vieta pasirinkta neatsitiktinai, nes miestas ilgus metus vaidino svarbų vaidmenį formuojant Norvegijos užsienio politiką. Čia geopolitika ištisus amžius buvo gyvybiškai svarbus veiksnus, formuojantis visuomenę ir santykius su užsieniu. Tikimasi, jog miestas taps žmonių traukos centru, o pastatas - vietos simboliu, kuriam neprilygs jokia kita panaši struktūra. Čia taip pat tikimasi rengti susitikimus su šiaurės šalių, tame tarpe Suomijos, Švedijos ir Rusijos politikais.

Pastatą suprojektavusi Oslo architektų kompanija "Reiulf Ramstad Architects" teigia, jog statybai bus naudojamos tik aplinkos požiūriu neutralios medžiagos, o pagrindinė statybinė medžiaga bus medis. Idėjos sumanytojai taip pat įsitikinę, jog jiems nekils jokių sunkumų naudingai užpildyti visą pastato 10000 kvadratinių metrų plotą.

Šiuo metu aukščiausias pasaulyje medinis pastatas yra 43 metrų aukščio Šventojo Džordžo Katedroje Gajanoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)