Detroite gamta atsikovoja žmonių apleistus namus  (9)

Daugelyje JAV miestų galima rasti šimtus apleistų namų, kurių savininkai juos apleido nebegalėdami išmokėti būstui įsigyti paimtų paskolų, arba tiesiog išvažiuoja kitur, ieškodami geresnio gyvenimo. Tokie namai ištisus kvartalus paverčia į tikrus vaiduoklius; Detroite šis reiškinys yra stiprus kaip niekur kitur.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čia apleisti namai nėra jokia naujiena - apie šį miestą ištikusį liūdną likimą mes jau esame rašę. Kai kuriais dabartiniais vertinimais, šiame mieste yra apie 10000 apleistų pastatų, ir niūri statistika jau ilgą laiką išlieka nepakitusi. Atėjus šiltajam vasaros sezonui, kai kurie iš šių namų tarsi "sulaukėja": jie pradingsta suvešėjusių neprižiūrimų krūmų, vijoklių ir medžių tankmėje.

Augalus buvę gyventojai čia pasodino dar prieš ištisas kartas, taip bandydami suteikti savo aplinkai papildomo jaukumo ir grožio. Dabar tie patys giliai į žemę savo šaknis įleidę medžiai pamažu laužo medines namų sienas ir stogus. Statyboms panaudotas smėlis, žvyras, tinkas ir kalkakmenis pamažu yra veikiami erozijos ir virsta į dulkes, kurias greitai užgožia daugiau saulės šviesos ieškančios gebenės.

Tai tik saujelė vaizdų iš šių vietų. Sunku pasakyti, kurie pastatai "laimingesni" - tie, kuriuos sudegina arba nuverčia buldozeriais, ar tie, kurie paliekami likimo valiai, kad juos laikui bėgant suardytu ta pati gamta, kuri kadaise turėjo juos puošti.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(4)

Komentarai (9)