„Yahoo“ parduodamos akcijos liūdina investuotojus  (0)

Kompanijos „Yahoo“ vadovė pardavė kompanijos akcijas, kurių vertė siekia milijonus dolerių. Tai rodo, kad ji praranda tikėjimą „Yahoo“ konkurencingumu. Šis žingsnis nuliūdino kompanijos investuotojus ir pablogino darbuotojų nuotaikas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo mėnesį Carol Bartz pardavė kompanijos akcijų už 830 000 dolerių (508000 svarų sterlingų), o birželį – už 1,4 milijonus dolerių (857,000 svarų sterlingų).

Sausio mėnesį Carol Bartz buvo paskirta kompanijos „Yahoo“ vadove. Jai buvo leista parduoti 5 milijonus kompanijos akcijų. Tačiau investuotojai tikėjosi, kad Carol Bartz atsisakys šio pasiūlymo. Buvo tikimasi, kad ji pataisys kompanijos „Yahoo“ padėtį.

Praėjusių metų pabaigoje kompanijos akcijos smarkiai atpigo, nes nebuvo įgyvendintas kompanijos „Microsoft“ įsigijimas bei nutrūko sandoris su kompanija „Google“. Kompanija „Yahoo“ praėjusiais metais paskelbė, kad naikina 2 000 darbo vietų, o sausio mėnesį sumažino atlyginimus. Neseniai pasirašyta sutartis su „Microsoft“, kuria remiantis naršyklė „Bing“ bus naudojama „Yahoo“ paieškoje, leis dar labiau sumažinti darbo vietų skaičių. Per praėjusius mėnesius kompanijos akcijų kaina sumažėjo dar 10 procentų.

Reaguodama į šiuos įvykius Carol Bartz bandė elektroniniu laišku pagerinti kompanijos darbuotojų nuotaiką. Tačiau mažai tikėtina, kad nuotaika pagerės tada, kai vadovai parduoda kompanijos akcijas.

„Carol Bartz jau pardavė 2 milijonus akcijų. Tai per daug ir per greitai, - tvirtino „Yahoo“ investuotojas Eric Jackson. – Tai nesiderina su jos piešiamu įvaizdžiu“.

Įtakingas kompanijos „Yahoo“ valdybos narys Carl Icahn tvirtino, kad jo akcijų dalis nuo 5,4 proc. sumažėjo iki 4,5 procento. Akcijų pardavimas nėra ženklas, kad Carl Icahn nuogąstauja dėl „Yahoo“ ateities. Tačiau šis veiksmas rodo mažėjantį pritarimą Carol Bartz veiksmams.

Kompanija „Yahoo“ atsisakė pakomentuoti šią situaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)