Mobiliojo ryšio operatoriai patvirtino naują standartą  (0)

Mobiliojo ryšio ir transliavimo paslaugos turėtų tapti dar greitesnės. Tai užtikrins naujasis 3GPP standartas, kurį pristatė organizacija „GSMA“, atstovaujanti pasaulio mobiliojo ryšio pramonei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoji technologija, pavadinta Integrated Mobile Broadcast (IMB) turėtų suteikti efektyvesnes transliavimo paslaugas. Vis dėl to, radikalių technologinių permainų nebus - naujasis standartas apima ir sujungia dabartines GSM ryšio technologijas.

Pranešama, jog operatoriai galės naudoti naują IMB standarto duomenų perdavimą per dabartinį 3G ryšiui skirtą dažnio diapazoną. Kol kas šie dažniai nenaudojami dėl tinkamos technologijos trūkumo.

Naujasis standartas naudoja daugelį dabartinių technologijų, tokių kaip UMTS bei MBMS (Multimedia Broadcast Multicast Service). Tai žada greitesnį mobiliųjų transliacijų paslaugų, tokių kaip mobilioji televizija, vystymosi ciklą.

„IMB buvo sukurtas panaudojant jungtines mobiliojo ryšio pramonės pastangas. Tai leidžia mobiliojo ryšio operatoriams pasiūlyti naujas paslaugas savo klientams, - teigė „GSMA“ technologijų vadovas Alex Sinclair. – „GSMA“ patvirtina šią technologiją ir laukia pažangių paslaugų, kurias gali pasiūlyti mobiliojo ryšio operatoriai“.

„GSMA“ bendradarbiavo su pirmaujančiais operatoriais, tokiais kaip „Orange“, „SingTel“, „Softbank“, „Telstra“, „T-Mobile“ bei „Vodafone“.

„Mes sėkmingai išbandėme „IMB“ technologijos ankstyvąjį variantą. Mes manome, kad tai pagerins transliacijos paslaugas, tokias kaip mobilioji televiziją“, - tvirtino Philippe Lucas.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)