ES priežiūros institucija: internetinės prekybos svetainės apgaudinėja pirkėjus  (0)

Trečiadienį Europos Sąjungos priežiūros institucija atskleidė, kad daugiau nei pusė Europos interneto svetainių, parduodančių elektroninius prietaisus, klaidina arba apgaudinėja pirkėjus. Tai buvo išsiaiškinta 28 valstybėse patikrinus 369 svetaines.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nacionalinės reguliavimo institucijos dabar turės priversti jas pakeisti aptarnavimo ir informavimo politiką. Jei šių reikalavimų nebus laikomasi, svetainės bus uždarytos.

Maždaug ketvirtadalis Europos interneto pirkėjų internete perka elektronikos produktus - skaitmenines kameras, mobiliuosius telefonus ar DVD grotuvus. Per metus tai sukuria 6,8 milijardų eurų (9,9 milijardų dolerių) rinką.

„Norint sutvarkyti šį sektorių, reikia atlikti labai daug darbo, - sakė Europos Sąjungos Vartotojų reikalų komisarė Meglena Kuneva. – Tai tikrai reali problema, su kuria susiduria vartotojai“.

Patikrinimus gegužės mėnesį atliko nacionalinės valdžios institucijos. Jų metu buvo išsiaiškinta, kad 55 proc. svetainių – tarp jų ir 200 didžiausių interneto svetainių – apgaudinėjo savo vartotojus. Šios apgavystės susijusios su pagrindinėmis vartotojų teisėmis arba siuntimo išlaidomis. Be to, buvo pateikiami neišsamūs kontaktiniai duomenys.

Patikrinimai buvo atlikti 26 Europos Sąjungos šalyse bei Islandijoje ir Norvegijoje. Maždaug du trečdaliai svetainių neinformavo arba klaidingai informavo vartotojus apie jų teises atšaukti užsakymą per 7 dienas bei galimybę be priežasties gražinti produktus. Maždaug trečdalis svetainių netinkamai pateikė savo adresą ar kontaktinę informaciją. Tai reiškia, kad pirkėjai negalėtų su jais susisiekti, jei jiems iškiltų problemų dėl įsigytų prekių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: