Teisingumo departamentas nagrinėja „Microsoft“ ir „Yahoo“ sandorį  (0)

JAV Teisingumo departamentas atidžiau peržiūri siūlomą kompanijų „Microsoft“ bei „Yahoo“ susitarimą dėl paieškos. Departamentas jau kurį laiką nagrinėja šį sandorį, tačiau dabar paprašė kompanijų pateikti išsamesnius duomenis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Departamentas ypač domisi paieškos sistemos investicijomis, reklamų kainomis bei produktų planais. „Antimonopolinės agentūros skeptiškai vertina teiginį, kad norint konkuruoti reikia būti didesniam, - sakė buvęs Teisingumo departamento antimonopolinio padalinio vadovas Michael Katz. – Departamentas į tai gali atsakyti paprastai: kodėl jūs negalite tapti didesniais konkuruodami?“.

Siūlomame sandoryje numatyta, kad kompanija „Yahoo“ naudos „Microsoft“ paieškos sistemą „Bing“. Abi kompanijos pasidalins pajamomis iš reklamos, talpinamos šalia paieškos rezultatų.

„Kompanijos „Yahoo“ ir „Microsoft“ bendradarbiauja su mūsų departamentu. Mes tikime, kad mūsų suteikta informacija patvirtins, kad šis sandoris naudingas ne tik abiems kompanijoms, bet ir reklamuotojams, leidėjams ir vartotojams“, - sakė kompanijos „Yahoo“ atstovas Adam Grossberg.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)