„Google“ pristato naršyklę „Chrome 3“  (6)

Kompanija „Google“ pristatė naują naršyklės „Chrome“ versiją, bei patvirtino, kad iki šių metų pabaigos ji pateiks ir „Linux“ bei „Mac“ versijas. Bendrovė teigia, kad trečiojoje versijoje „Javascript“ veikimas, lyginant su antrąja naršyklės versija „Chrome 2“ pagerintas net 25 proc., o lyginant su pirmąja – net 150 procentų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausioje versijoje pateiktas naujų kortelių puslapis, leidžiantis vartotojams pertvarkyti mėgstamų svetainių paveikslėlius. Jei vartotojas nori, jis gali paslėpti norimas puslapio dalis.

Paieškos ir internetinio adreso juosta „Omnibox“ taip pat buvo pakeista. Kompanija patobulino piktogramų pateikimo meniu ir pridėjo mažų piktogramų, atskiriančių siūlomas svetaines, paieškas, žymeles bei vartotojo naršymo svetainių istoriją. Kompanija „Google“ pagerino ir HTML5 galimybes.

„Mes ypač didžiuojamės vaizdo kortele, kuri leidžia vaizdo klipus puslapyje patalpinti taip pat lengvai, kaip ir nuotraukas, - tvirtino kompanija. – Be to, ši kortelė leidžia ir atkurti videomedžiagą“. Negana to, nuo šiol yra pateikiamos temos, leidžiančios vartotojams pridėti spalvas, raštus ir paveikslėlius.

Ilgai laukta naršyklės „Chrome“ versija, skirta operacinėms sistemoms „Linux“ ir „Mac“, netrukus bus baigta. Ji turėtų pasirodyti jau metų pabaigoje. Šioms versijoms vis dar trūksta kelių funkcijų.

„Mes jas vis dar tobuliname, nes norime, kad patenkintų vartotojų lūkesčius bei atitiktų stabilumo ir veikimo standartus“, - teigė produkto vadovas Brian Rakowski.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: