Automobilių gamintojai – už vandenilį  (19)

Pirmaujantys pasaulio automobilių gamintojai pasirašė susitarimą, kuriuo siekiama įtikinti įvairių šalių vyriausybes ir energetikos įmones visame pasaulyje plėtoti vandenilio degalinių infrastruktūrą, skelbia portalas BFM.ru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu pasaulyje yra apie 200 vandenilio degalinių, tačiau jų skaičius gali išaugti tūkstančius kartų. Susitarimą pasirašė „Kia Motors“, „Daimler AG“, „Ford Motor“, „General Motors“, „Opel“, „Honda Motor“, „Renault SA“, „Nissan Motor“, „Toyota Motor“ ir „Hyundai Motor“.

„Šis susitarimas yra skirtas visoms naftos ir energetikos bendrovėms, taip pat ir vyriausybinėms organizacijoms. Šiuo dokumentu pasisakoma dėl plataus vandenilio degalinių tinklo įrengimo iki 2015 m.“, – teigiama kompanijos „Hyundai“ pranešime spaudai.

Vandenilio degalinių infrastruktūros įrengimas turėtų prasidėti daugiausiai automobilių turinčioje Europos šalyje Vokietijoje ir plėstis į kitus regionus. Taip pat dešimt pirmaujančių gamintojų šia sutartimi pažadėjo, kad iki 2015 m. jie gamins kelis šimtus tūkstančių elektra varomų automobilių per metus.

Kol kas gamintojai kurdami vandeniliu varomus automobilius yra skirtinguose lygiuose. Kai kurie modeliai (pavyzdžiui, „Mercedes-Benz F-Cell“, „Toyota Highlander FCHV“ ar „Opel Hydrogen4“) tėra koncepciniai, o štai „Honda FCX Clarity” automobilis jau siūlomas JAV pirkėjams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)