Sukurta su 2 OS vienu metu veikianti pagrindinė plokštė (Video)  (10)

Taivano bendrovė DFI pristatė hibridinę pagrindinę plokštę, leidžiančią kompiuteryje vienu metu paleisti dvi operacines sistemas arba persijungti į vieną iš jų mygtuko paspaudimu, pranešė „PC World“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„DFI Hybrid P45-ION-T2A2“ plokštėje naudojami du mikroschemų rinkiniai – „Intel P45+ICH10R“ su LGA-775 lizdu ir „nVidia Ion“ su „Atom“ procesoriumi. Kiekvienoje „subplokštėje“ yra atskira darbinė atmintis ir duomenų posistemė, o įvesties ir išvesties modulis ir videoišvestys naudojamos bendrai. Hibridinėje plokštėje yra „PCI-Express“ x16 ir „PCI-Express“ x1 jungtys, 2 PCI ir 6 USB lizdai, po 2 „Ethernet“ bei DVI ir 1 HDMI jungtis, S/PDIF ir „eSATA“ sąsajos.

Kompiuterį su tokia plokšte turintys vartotojai galės naudoti 2 operacines sistemas arba paeiliui, arba vienu metu. Persijungti nuo vienos prie kitos bus galima mygtuko paspaudimu. Kadangi abi „subplokštės“ iš esmės yra visaverčiai kompiuteriai, tarpusavyje jos galės keistis duomenimis per vidinį vietinį tinklą.

DFI atstovų teigimu, tokios hibridinės plokštės nauda akivaizdi: galingesnių resursų reikalaujančioms užduotims bus galima naudoti našesnį procesorių ir „Intel“ mikroschemų rinkinį, o paprastesnėms pakaks ir energiją taupyti leidžiančio „Atom“ bei „nVidia Ion“ derinio.

Pranešama, kad „DFI Hybrid P45-ION-T2A2“ plokštė bus pateikta rinkai lapkričio mėnesį, ji kainuos apie 400 JAV dol. Šiame vaizdo siužete galima pamatyti jos pristatymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)