BMW ir "Mercedes" į savo automobilius integruoja "Intel Atom" procesorius  (7)

Dar ne taip seniai automobilinės pramogų sistemos visai neegzistavo, išskyrus tas pramogas, kurias galėdavote matyti žvelgdami pro mašinos langą. Šiandien situacija jau visiškai pasikeitusi - du stambūs automobilių gamintojai BMW ir "Mercedes" paskelbė, jog 2012 metais pasirodys pirmieji automobilių modeliai su "Intel Atom" procesoriais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien mašinos kėdėje įmontuotas video grotuvas jau ne naujiena - kelionės metu naujesnės kartos automobiliuose vaikai dažnai žiūri filmus, arba žaidžia kompiuterinius žaidimus. Tačiau gamintojai nusprendė neapsiriboti vien tik DVD grotuvais arba žaidimų kompiuteriias. Kompanija "Harman International" paskelbė gaminsianti  išskirtinai BMW ir "Mercedes-Benz" automobiliams pritaikytas informacines-pramogines (angl. infotainment) sistemas, kurioms valdyti bus naudojamas "Intel Atom" mikroprocesorius.

Asmeniniams kompiuteriams skirto mikroprocesoriaus, tokio kaip "Atom", panaudojimas automobilyje neturėtų kelti nuostabos, kadangi dabartiniu metu daugelis automobilio (bent jau pramogų sistemų sferoje) persidengia su asmeninio kompiuterio atliekamomis funkcijomis. Video ir muzikos atkūrimas yra viena iš daugelio kompiuterių atliekamų funkcijų, o automobiliuose pradėjus diegti 3G standarto interneto ryšio įrangą, atsiranda galimybė juose pritaikyti pažangias navigacijos, duomenų perdavimo ir kitokias funkcijas. Tiesa, nors šiuo metu "Atom" yra palyginti naujas produktas, dėl neaiškios priežasties pirmieji "Harman International" produktai su šiuo procesoriumi rinkoje pasirodys tik 2012 metais, ir tik BMW 7-osios serijos ir "Mercedes" C ir S klasių automobiliuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)