„Warner“ ir „YouTube“ baigia ruošti sandorį dėl muzikinių vaizdo klipų  (1)

Kompanijos „Warner Music Group“ bei „YouTube“ baigia ruošti susitarimą, leisiantį populiarioje interneto svetainėje rodyti atlikėjų, tokių kaip Madona ar grupė „Green Day“, muzikinius vaizdo klipus. Vienas informacijos šaltinis šį sandorį apibūdina kaip neišvengiamą. Jis išspręs ginčus dėl licencinių teisių, kurias gruodžio mėnesį iškėlė kompanija „Warner Music“. „YouTube“ bei trečioji pagal dydį muzikos kompanija „Warner“ atsisakė komentuoti šį susitarimą. Apie jį pirmadienį pranešė naujienų svetainė „AdAge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis sandoris reikštų, kad „Warner Music“ atlikėjai vėl būtų rodomi populiariausioje vaizdo dalinimosi svetainėje. Kompanija prisijungtų prie „EMI Music“, „Sony Music Entertainment“ ir „Universal Music Group“ kompanijų, kurios jau atnaujino sandorius. Finansinės sandorio sąlygos yra neaiškios, tačiau „Warner Music“ vadovas Edgar Bronfman jau anksčiau yra pareiškęs, jog norėtų pagerinti sutarties su „YouTube“ sąlygas. Kaip ir kiti pramonės vadovai, jis mato, kad muzikos rinka susidūrė su mažėjančiais CD pardavimais bei lėtėjančiu skaitmeninės muzikos augimu.

Šis sandoris gali atverti kompanijai „Warner“ duris į muzikinių vaizdo klipų svetainę „Vevo“, kurią remia kompanijos „Universal“ ir „Sony“. Šiuo metu derybos dėl „Warner“ prisijungimo prie „Vevo“ yra pradinėje stadijoje.

Muzikos pramonės atstovai tvirtina, kad videomedžiaga internete vejasi radiją bei muzikinę televiziją. Muzikos gerbėjai tvirtina, kad „Vevo“ galėtų sukurti įmantresnį būdą, leidžiantį internete mėgautis muzika. Teigiama, kad ši svetainė gali tapti nauja „Hulu“, JAV internetinės televizijos paslaugos, kurią remia kompanijos „NBC Universal“, „News Corp“ bei „Walt Disney Co“, versija.

Buvęs kompanijos „Universal Music“ skaitmeninės muzikos vadovas Rio Caraeff šią vasarą buvo paskirtas vyriausiuoju „Vevo“ vadovu. Įmonė derėjosi su pagrindiniais reklamuotojais. Tikimasi, kad dar šiais metais bus sudaryti sandoriai bent su keturiomis didžiausiomis reklamuotojų kompanijomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)