Iki 2020-ųjų Lietuva gali pagaminti 15 proc. žaliosios elektros energijos  (9)

Lietuva, turėdama pakankamai atsinaujinančių išteklių elektros gamybai, iki 2020 metų turėtų padidinti jos dalį iki 15 procentų. Energetikai paragino valstybės institucijas prisidėti prie svarbiausių elektros energetikos klausimų sprendimo: atominės elektrinės projekto tęstinumo, integracijos į Europos Sąjungos energetikos sistemą ir elektros gamybos iš atsinaujinančių išteklių dalies padidinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai konstatuota trečiadienį Vilniuje vykusioje tarptautinėje konferencijoje „Iššūkis Lietuvos energetikai: švaistyti galimybes ar pasinaudoti Europos Sąjungos patirtimi“.

"Lietuvoje sustojo hidroenergetikos plėtra. Net ir neišnaudojus viso hidroresursų potencialo, elektros gamybą galima padvigubinti. Taip pat būtina skatinti visų rūšių atsinaujinančiųjų išteklių ne tik komercinių, bet ir mažų individualių elektrinių plėtrą“, - pabrėžė pranešimą apie atsinaujinančiųjų energijos šaltinių plėtrą ir jų integraciją į Lietuvos energetikos sistemą skaitęs Lietuvos elektros energetikos asociacijos prezidentas Vladas Paškevičius

Konferencijos metu, pranešėjai apžvelgė pasaulines branduolinės energetikos plėtros tendencijas, elektros energijos tiekimo ir elektros rinkos organizavimo klausimus po Ignalinos atominės elektrinės uždarymo, tarptautinius Lietuvos energetikos sistemos projektus, atsinaujinančių energijos šaltinių plėtrą bei pažangiųjų elektros tinklų perspektyvas.

„Atominės energetikos plėtra ir vietinių išteklių naudojimas leidžia užtikrinti nacionalinį saugumą ir efektyviai spręsti globalinio atšilimo problemą“, - sakė konferenciją organizavusio Pasaulio energetikos tarybos Lietuvos komiteto pirmininkas Rymantas Juozaitis. Pasak jo, plėtojant atsinaujinančią energiją ir didinant energijos naudojimo efektyvumą, Lietuvai būtina remtis pirmaujančių Europos Sąjungos valstybių patirtimi.

Renginyje dalyvavęs Danijos karalystės neparastasis ir įgaliotasis ambasadorius Laurids Mikaelsen pristatė Danijos, kuri užsibrėžė tikslą 2025 metais iki 50 procentų, o ateityje visą naudojamą elektros energiją gaminti iš atsinaujinančių išteklių pavyzdį.

ES energetikos politikos tikslas - iki 2020 metų 20 procentų sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių išlakų kiekį, 20 procentų padidinti atsinaujinančių išteklių dalį ir 20 procentų padidinti energijos vartojimo efektyvumą , užtikrinant energijos tiekimo saugumą.

Pasaulio energetikos tarybos Lietuvos komiteto surengta konferencija „Iššūkis Lietuvos energetikai: švaistyti galimybes ar pasinaudoti Europos Sąjungos patirtimi“ sulaukė 600 dalyvių dėmesio, tarp jų – vadovaujantys ES ir Lietuvos energetikos pareigūnai, Lietuvos politikos, energetikos ir vartotojų atstovai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)