„Google“ kitąmet atidarys internetinį knygyną  (5)

Bendrovė „Google“ pranešė pirmąjį 2010 metų pusmetį internete atidarysianti elektroninių knygų knygyną „Google Editions“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo lankytojai galės į bet kokį interneto naršyklę turintį įrenginį parsisiųsti apie 500 000 pavadinimų elektroninių knygų. Apie tai Frankfurte (Vokietija) vykstančioje tarptautinėje knygų mugėje „Book Fair 2009“ pranešė už strateginę partnerystę atsakingas „Google“ direktorius Tomas Turvey.

Pasak jo, knygas bus galima įsigyti arba pačioje „Google Editions“ svetainėje, arba su „Google“ bendradarbiaujančiuose interneto knygynuose, pavyzdžiui, „Amazon“ ar „Barnes&Noble“. „Google“ bus atsakinga už knygų turinio saugojimą ir turinio indeksavimą, kad būtų galima naudotis paieška.

„Google“ skelbia bendradarbiausianti su leidėjais, jau dalyvaujančiais kituose internetiniuose projektuose, tarp jų ir „Google Book Search“. Leidėjams atiteks 63 proc. pajamų nuo knygų kainos, kai jos bus parduodamos tiesiogiai per „Google“ sistemą. Likusi pajamų dalis liks bendrovei. Tuo atveju, kai knygos bus pardavinėjamos kituose projekte dalyvaujančiuose interneto knygynuose, leidėjams atiteks 45 proc. pajamų, o didesniąją likusių 55 proc. dalį gaus pardavėjas.

Jau įsigytą elektroninę knygą vartotojas galės per „Gmail“ elektroninio pašto sistemą įsikelti į bet kokį įrenginį – nešiojamąjį ar stacionarų kompiuterį, išmanųjį telefoną ar delninį kompiuterį. Sumokėti už knygas bus galima naudojant „Google Checkout“ atsiskaitymo sistemą, saugosiančią pirkėjų duomenis.

„Google“ tikisi, kad prekybos knygomis verslas jai bus pelningas. Bendrovė iš esmės išsprendė ginčą su JAV leidėjais ir autoriais dėl jau išleistų popierinių knygų skenavimo. Lapkričio 9 d. teismo reikalavimu parengto susitarimo variantas bus pateiktas galutiniam JAV valdžios patvirtinimui. Manoma, kad pretenzijas pareiškę leidėjai taps „Google“ knygų prekybos verslo partneriais JAV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)