Honda pagamino mokyklinį dviračio emuliatorių  (0)

Dviračio treniruoklis Honda Bicycle Simulator neskirtas nei sportui, nei mokymuisi važiuoti su dviračiu. Nors, turbūt galima pritaikyti abiem atvejais. Svarbiausias jo tikslas – mokinti saugaus eismo gatvėje važiuojant su dviračiu ir dėl to šis treniruoklis pirmiausia skiriamas vaikams bei pagyvenusiems žmonėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sistema gali pateikti įvairius važiavimo kursus – maršrutus į mokyklą, keliones į parduotuvę arba judėjimą intensyvaus eismo gatvėje. Kompiuterinės sistemos modeliuojamas scenarijus pateikiamas ne tik priešais esančiame dideliame ekrane, bet ir už nugaros įtaisytame mažame monitoriuje – taip sukuriamas erdvinis gatvės vaizdas, pateikiant prieš ir už dviratininko esamą eismo situaciją. Pravažiavus duotą maršrutą, savo žygį dviratininkas galės peržiūrėti iš įvairių pozicijų – iš viršaus, kairės, dešinės ir net apačios. Tuo pačiu ekrane matys įvertinimą už saugaus eismo taisyklių laikymąsi.

Honda pareiškė, jog sieks masinio emuliatoriaus panaudojimo valstybinėse, teisėsaugos, eismo mokymo įstaigose bei įprastinėse mokyklose. Įrenginio kaina nėra labai maža, tačiau „įkandama“ - 732 900 jenų (apie $8000). Planuojama Japonijoje parduoti iki 500 vienetų per metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)